пʼятницю, 3 грудня 2021 р.

Якщо користувач не йде до бібліотеки, то бібліотека йде до користувача!

В основу діяльності публічних бібліотек покладено принципи доступності інформації. Вони покликані забезпечувати право мешканців всіх населених пунктів на читання, знання та інформацію, що гарантується Законом України «Про бібліотеки та бібліотечну справу». У статті 21 цього Закону зазначається: «Громадяни України незалежно від статі, віку, національності, освіти, соціального походження, політичних та релігійних переконань, місця проживання мають право на бібліотечне обслуговування».
    З метою забезпеченості жителів громади доступу до книг, інформації Монастирищенська публічна бібліотека активно практикує таку форму роботи як книгоношення або дворовий обхід – форми нестаціонарного бібліотечного обслуговування, що полягають в доставці книг та інших документів зі стаціонарної бібліотеки до місця проживання або роботи користувачів, які з об’єктивних чи суб’єктивних причин не мають можливості особисто відвідувати бібліотеку. Особливо такою формою обслуговування активно користуються люди поважного віку, з обмеженими фізичними можливостями, актуальність якого зростає в період карантинних обмежень. Адже для цих особливих людей книга – не тільки друг і порадник, але й добрий співрозмовник і лікар, а слово "читати" рівносильне поняттю «жити».
       3 грудня – Міжнародний день людей з інвалідністю. Колектив Монастирищенської публічної бібліотеки бажає своїм багаторічним читачам міцного здоров’я, сил, терпіння та реалізації всіх планів та задумів! 






Немає коментарів:

Дописати коментар