середу, 1 грудня 2021 р.

Україна - понад усе, єдина і незалежна

 1 грудня 1991 року стало початком новітньої незалежної України.
     Зими починаються по-різному. 30 років тому зима почалася саме з того, що український народ вільним волевиявленням на референдумі 1 грудня підтвердив Акт проголошення незалежності України. Хоча цю значущу в нашому житті подію ще краще було б назвати Актом відновлення незалежності, як зробили інші народи. Адже й у нас незалежність уже неодноразово проголошувалась та існувала. Згадаймо, хоча б УНР і ЗУНР. Згадаймо, скількох звитяжців полягло за неї у віках!
  1 грудня 1991 року в українців запитали: «Чи підтверджуєте Ви Акт проголошення незалежності України?» Понад дев’яносто відсотків громадян, що того дня взяли участь у референдумі, висловилися «за», а це майже тридцять мільйонів повнолітніх українців, народжених та вихованих в Радянському Союзі.
  І тут сталось парадоксальне, але закономірне явище – українці підтвердили, що прагнуть незалежності, що прагнуть свободи, за яку поклали життя сотні тисяч синів і дочок України у збройній боротьбі проти окупантів, чи в тюрмах і на засланні. Український референдум став похороном «Імперії зла» – Радянського Союзу. Сьогодні низько вклоняємося подвигу українських воїнів, які на передовій ціною власного життя зберігають наш спокій. Продовжують боротьбу за нашу Незалежність у двобої зі споконвічним ворогом України.
  Ми – переможемо! Слава Україні!






Немає коментарів:

Дописати коментар