пʼятницю, 24 грудня 2021 р.

Літературному об’єднанню «За покликом душі» виповнилось 5 років!

    Напередодні новорічних та різдвяних свят в затишній залі Монастирищенської публічної бібліотеки зібрались поціновувачі поетичного слова, представники влади, почесні гості, місцева преса. Перед присутніми з вітальним словом виступила керівник та організатор поетичного клубу, (який сьогодні налічує вже 32 особи!), Катерина Бульба, яка подякувала учасникам зібрання за відданість поезії, публічній бібліотеці за гостинність та допомогу в проведенні засідань та зачитала привітальний вірш для всіх гостей. Від імені міського голови та від себе особисто привітала з першою ювілейною датою заступниця міського голови Зоряна Заворотна, вручила іменинникам Почесну грамоту та солодкі подарунки. Підтримав і словом і ділом місцевих поетів і наш постійний спонсор та меценат Олег Яровий. З найтеплішими словами від імені громади та поціновувачів поезії виступила Людмила Тищенко, яка привітала присутніх з прийдешніми святами та побажала місцевим поетам здоров’я та наснаги. Отримали ювіляри і вітання від бібліотекарів, від імені яких виступила бібліограф книгозбірні Галина Тимошенко, яку керівник клубу назвала своєю заступницею, адже більшість засідань клубу відбувались в стінах нашої книгозбірні, на тематичні засідання готувались книжкові виставки, презентації,  готувались цікаві огляди літератури, історичні екскурси, знайомства з новими книгами та авторами. Катерина Григорівна подякувала всім за вітання, ще раз підкреслила, що літературне об’єднання та публічна бібліотека завжди працюють в тандемі, а також коротко окреслила досягнення клубу за ці роки. А це не малі здобутки: практично кожен активний учасник клубу видав власну поетичну збірку, а дехто і не одну, вірші монастирищан друкувались в місцевій періодиці, в черкаському часописі «Апокриф», а в літературній енциклопедії Черкащини є імена Федора Бойка, Катерини Бульби та Ольги Лаврик. Члени клубу мали нагоду зустрітись з відомими українськими письменницями Ларисою Ніцой та Валентиною Розуменко, черкаським поетом Миколою Доскочем, пишаються особистим знайомством і з коронованою письменницею України Зінаїдою Луценко.
На сьогоднішнє святкове засідання були запрошенні київська поетеса Олеся Григор’єва та молода виконавиця власних пісень Марина Тюнькіна, зустріч з якими відбулась завдяки фінансової підтримки Олега Ярового та волонтерської діяльності Олександри Тюнькіної. Олеся Григор’єва презентувала присутнім свою поетичну збірку «Невідворотність», кілька екземплярів якої отримала в дарунок і публічна бібліотека, розповіла  про свій життєвий та творчий шлях, поділилася планами на майбутнє. Співачка Марина Тюнькіна радувала та підіймала настрій своїми авторськими піснями, які викликали шквали аплодисментів. Натомість монастирищани читали віршовані рядки власної поезії, яку вони приурочили для цієї пам’ятної для всіх дати.
Зустріч залишила багато приємних емоцій, познайомила творчих людей монастирищини з столичними гостями, дала можливість нашим самобутнім поетам показати свої таланти та досягнення. В теплій затишній атмосфері за чаюванням були складені плани на майбутнє, висловленні подяки за співпрацю всім організаторам та спонсорам.
     Здоров’я, миру та натхнення всім поетам та письменникам Монастирищини!





























Немає коментарів:

Дописати коментар