вівторок, 14 грудня 2021 р.

Національний тиждень читання

Відгук про прочитану книгу Аньєс Мартен-Люган. "Щастя в моїх руках" від багаторічної нашої читачки Зінаїди Луценко - української письменниці, педагога, Лауреата конкурсу «Коли скінчилися уроки», Лауреата Премії Всеукраїнського конкурсу найкращих творів для дітей ім. В.Кобилянського, Лауреата міжнародного конкурсу на найкраще коротке оповідання 2012 року від міжнародного літературно-мистецького журналу «Склянка часу», Лауреата Міжнародного конкурсу романів, п'єс та кіносценаріїв "Коронації слова 2012". Переможця конкурсу фантастичних оповідань на Міжнародній літературній конференції «Дні фантастики у Києві». Дипломанта Всеукраїнського конкурсу романів та кіносценаріїв "Коронації слова 2013", членкиню Національної спілки письменників України (2020).
Зміст, манера письма, інтрига, життєвість - усе чудово. Цікаво, роздрадливо, навіть затишно. Ідеальна книжка для вечірнього читання у цю похмуру пору, із кружечкою ароматного трав'яного чаю, уявляючи як красива розхвильована жінка втікає від нереалізованості й провінційної нудьги в Париж, від байдужого чоловіка до розкішного блиску салонів, від "чорної спідниці" до різнобарв'я тканин - аби втілити свою мрію та стати кравчинею. Звісно, на неї тут чекають захват та спокуси, зачарування та крах ілюзій, прірва зневіри й відчай. Проте... "сонце сходить після найтемніших сутінок".
Роман мене розважив, і я б хотіла почитати щось подібне. Трішки кульгала мова, здогадуюся, що попсував її "Гугл-перекладач", але можу й помилятися.
Рекомендую любителям історій в дусі "Дьявол носить "Прада".



Немає коментарів:

Дописати коментар