середа, 31 січня 2024 р.

Виховання інформаційної культури

 В Монастирищенській публічній бібліотеці в тісній співпраці соціального педагога та практичного психолога Монастирищенського професійного ліцею Тетяною Андрущак відбувся бібліотечний урок «Інформаційні джерела та інформаційні технологіі» для здобувачів освіти навчального закладу.
У відділі комплектування та обробки літератури учасники заходу дізнались про шлях книги, який вона проходить від моменту потрапляння в бібліотеку до книжкової полиці та рук читача, про міжнародну бібліотечну класифікацію УДК та про бібліотечні шифри, умови ведення та користування абетковим та систематичним каталогами.
В читальній залі книгозбірні хлопці та дівчата мали нагоду закріпити свої знання, працюючи з каталогами, а також з систематичною та краєзнавчою картотеками. Так як наші гості майбутні кухарі, то їм було запропоновано користуючись бібліографічним описом для пошуку інформаційних джерел, знайти ряд тем з кулінарії.
Сподіваємось, що занурення студентів в світ бібліотечних таємниць та спеціальних компетенцій пошуку та опрацювання інформації стане для них корисним в майбутньому, адже це основа для формування провідних засад проектно-технологічної діяльності.















Немає коментарів:

Дописати коментар