субота, 27 січня 2024 р.

Голокост – трагічна сторінка Другої світової війни

 27 січня відзначається Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту, запроваджений рішенням Генеральної Асамблеї ООН від 1 листопада 2005 року. Саме цього дня 1945 року війська І Українського фронту визволили в'язнів найбільшого нацистського табору смерті Аушвіц-Біркенау в Освенцімі.
В читальній залі публічної бібліотеки організовано книжкову виставку «Голокост – пам’ять і уроки», книги і матеріали якої висвітлюють геноцид – свідоме вбивства великої групи людей лише тому, що вони належали до певної національності. Голокост почався з дискримінації єврейського народу, а закінчився тим, що мільйони людей вбили через те, ким вони були. Вшановуючи жертви ми передаємо наступним поколінням пам'ять про цю трагедію, щоб запобігти в майбутньому актам геноциду за національною, расовою чи релігійною ознакою.
     З метою ознайомлення юнацтва  з трагічними сторінками історії та з нагоди Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту працівниками Монастирищенської публічної бібліотеки було проведено альманах пам’яті  «Трагічні сторінки Голокосту» для здобувачів освіти професійного ліцею. На заході бібліотекар проілюструвала історичні факти, які увійшли в історію Голокосту як одна з найбільших трагедій Другої світової війни, ознайомила присутніх з книгами, які є у фонді нашої книгозбірні та присвячені даній темі. Учасники заходу переглянули відеофільм про Голокост, вшанували пам’ять всіх невинно розстріляних, закатованих, задушених у газових камерах, виснажених голодом і примусовою працею жертв тоталітаризму та нетерпимості.
   Такі заходи покликані виховувати  у підростаючого покоління пам’ять про масові злочини нацистів, вшановувати разом зі світовою спільнотою пам’ять мільйонів жертв людського свавілля та нетерпимості, провести паралелі з сучасністю та винести уроки історії, щоб такі трагедії ніколи більше не повторювались.









 

Немає коментарів:

Дописати коментар