вівторок, 30 січня 2024 р.

Крути: бій за незалежність

 29 січня 1918 року назва невеликої станції Крути, що розташована на Чернігівщині уздовж лінії Бахмач-Київ, ознаменувала відлік нового духовного злету нації, який уже впродовж століття є національним символом для десятків поколінь борців за свободу та незалежність.
    Працівниками публічної бібліотеки до Дня пам’яті Героїв Крут для групи №272 Монастирищенський Професійний Ліцей спільно з класним керівником була проведена історична година "Крути: Бій за Незалежність" з метою збагатити знання молоді про трагічні події січня 1918 року під Крутами; на прикладі подвигу однолітків формувати почуття патріотизму, розвивати мотивацію до захисту своєї країни; повагу до історичного минулого українського народу, вшанування борців за незалежність України. Перед слухачами було проілюстровано історичні події тих далеких часів, бою під Крутами, його значення та наслідки для подальшої історії України.
Проводячи паралелі більш як сторічної давнини до сьогодення, на заході згадували та вшановували хвилиною мовчання загиблих в російсько-українській війні героїв-монастирищан, випускників цього навчального закладу. Вони загинули, як крутянці, захищаючи рідну землю від російської навали, героїчно виконуючи свій патріотичний обов’язок. Світла їм пам’ять та довічна слава!
     Кров під Крутами не була пролита марно. З неї, наче з безсмертя, розцвітають пелюстки Волі і Свободи. Крути, без сумніву, були, є і будуть, завдяки патріотизму молодих студентів, однією з героїчних сторінок нашої історії, які стали початком нової доби в історії України.


Немає коментарів:

Дописати коментар