понеділок, 8 січня 2024 р.

Поет нескореного покоління

 "Народ мій є, народ мій завжди буде,
ніхто не перекреслить мій народ!"
Україна викарбувала на золотих скрижалях імена відважних своїх синів і дочок – аби прийдешнім поколінням було ким гордитися, кого брати за взірець.
Василь Симоненко — український поет та яскравий представник шістдесятників, якого називали “поетом без каменю за душею”, а також один з найулюбленіших поетів українців. Про Симоненка говорять, що його біографію треба вивчати як частину історії України.
З нагоди 89-ї річниці з дня народження поета в Монастирищенській публічній бібліотеці розгорнуто книжкову експозицію «Поет нескореного покоління», присвячену Василю Симоненку (1935 – 1963), на якій зібрано його твори, спогади сучасників, біографічні дослідження про нього.
Василь Симоненко, як справжній геній, прожив небагато. Але встиг залишити по собі на землі такий слід, що його вірші ще багато років символізуватимуть Україну. Його слова – незаперечна істина, аксіома. Справді, ще не знайшлося того, хто зламав би волю українців.
Виставка буде цікава всім, хто любить українське поетичне слово, щиро вболіває за долю народу, цікавиться історією та літературним процесом 60-х років минулого століття.







Немає коментарів:

Дописати коментар