середа, 29 листопада 2017 р.

Подумай про майбутнє – обери життя

1 грудня увесь світ відзначає День боротьби зі СНІДом в ім’я соціальної терпимості та розширення обміну інформацією про пандемію, що швидкими темпами розповсюджується по усіх регіонах земної кулі. Саме такі спільні дії служать справі зміцнення організованих зусиль по боротьбі з ВІЛ/СНІДом. До цієї дати працівниками районної бібліотеки було підготовлено та проведено відверту розмову «Подумай про майбутнє – обери життя» для учнів 11-х класів МНВК школи-ліцею «Ерудит», присвячену Всесвітньому дню боротьби зі СНІДом.
На заході бібліотекар інформувала присутніх про історію виявлення вірусу імунодефіциту людини, який вражає імунну систему людини та призводить до захворювання  на СНІД,  шляхи його поширення та наголосила на тому, що сьогодні, як ніколи, необхідно бути відповідальним за свою поведінку, вести здоровий спосіб життя. Присутнім була запропонована вікторина на виявлення своїх знань про СНІД.
Словами французького прислів’я «Хто попереджений, той захищений» розпочалася година-застереження «СНІД безповоротно змінює життя», яка була проведена для учнів професійного ліцею. У присутніх на заході хлопців та дівчат була можливість розширити свої знання про ВІЛ/СНІД, дізнатись про зіркові жертви підступної хвороби, адже СНІД не вибирає хто перед ним: молода людина, в якої ще все попереду чи поважного віку, знаменитість чи пересічна людина. Учні  аргументували своє негативне або толерантне ставлення до ВІЛ-інфікованих. Огляд літератури «СНІД – загроза  людству» дав можливість присутнім ширше познайомитися з рекомендаціями про те, як вести здоровий спосіб життя.
На юнацькому абонементі було оформлено книжкову викладку «Майбутнє без СНІДу», на якій представлені книги, матеріали періодичних видань та буклети для юнацтва по ознайомленню з проблемою ВІЧ.

На заходах, які були проведені наголошувалось на необхідності робити все можливе, щоб уберегти себе та своїх близьких від цієї страшної хвороби, бо всі ми рівні перед ризиком бути враженими ВІЛ-інфекцією, і тільки від нас самих, від нашого розуміння небезпеки та від нашої поведінки залежить наше здоров'я.


Немає коментарів:

Дописати коментар