пʼятниця, 1 грудня 2017 р.

Творімо добро разом

3 грудня світова громадськість відзначатиме Міжнародний день людей з інвалідністю. Цьогорічні соціальні ініціативи по відзначенню Дня інвалідів  спрямовані на те, щоб донести до суспільства думку про справжнє рівноправ'я всіх людей, незважаючи на їхні фізичні чи інші обмеження. Люди з особливими потребами дуже тонко, чутливо сприймають світ і все, що в ньому діється. Так як книги вчать нас різних знань, так особливі люди вчать нас любові, щирості, доброти, гуманності.

До Міжнародного дня людей з інвалідністю Монастирищенською районною бібліотекою було проведено годину етики «Не пройди повз знедолену душу» для учнів 10-х класів МННВК школи-ліцею «Ерудит» та діалог «Сильні духом прославляють Україну» для учнів професійного ліцею. Заходи покликані донести до підростаючого покоління життєві проблеми тих людей, які потребують особливої уваги  та милосердя, толерантного відношення до себе. Учні ознайомилися із законодавчою базою з цього питання, обговорили проблеми інвалідів у сучасному світі. Заходи з відзначення Всесвітнього дня інвалідів необхідні нам, щоб всі зрозуміли, що треба докладати максимум зусиль для того, щоб кожен з людей з обмеженими фізичними можливостями відчував себе захищеним та потрібним суспільству. В Україні за офіційною статистикою людей з обмеженими фізичними можливостями понад два мільйони. На жаль, військові дії на Сході країни додають щодня до цього списку молодих людей, які ще нещодавно були сильними, активними, здоровими. Зазнавши важких поранень, втративши руки чи ноги, пройшовши важкий шлях реабілітації, вони не піддаються вироку долі та намагаються повернутись до повноцінного життя. Вони є взірцем для всіх тих, хто зневірився, в кого опустились руки. Адже не той сильний, хто сьогодні здоровий, а той, хто сильний духом, має велику життєву енергію, оптимізм – саме такі люди незламні та непоборні. 

Кожному із нас потрібно замислитися, чи не потребує хтось поряд допомоги, що можна зробити для створення гідних умов життя, щоб ніхто не почував себе забутим чи залишеним наодинці зі своїми проблемами. Це приносить позитив тим, хто допомагає, і тим, хто цю допомогу отримує.  Щодня в серцях кожного з нас має бути відчуття необхідності проявляти турботу й гуманне ставлення до людей, які найбільш незахищені в нашому суспільстві. Озирніться навколо  та обов'язково  знайдете того, хто чекає на вашу доброту та допомогу!


Немає коментарів:

Дописати коментар