понеділок, 20 листопада 2017 р.

Революція Гідності: чотири роки потому

…І мовчки Сотня непокорених героїв
Відходила у чисті небеса,
І погляди знесилених мільйонів
Дивились вслід братам, батькам, синам…
Вони загинули за нас з тобою,
Віддали все, що було в їхньому житті,
І ринули у небо Сотнею святою
Боронити звідти нас від ворогів! 
До Дня Гідності і Свободи   Монастирищенською центральною районною бібліотекою для учнів 10-Б класу спеціалізованої школи №5 був проведений альманах пам’яті «Революція Гідності, охрещена кров’ю», щоб у глибокій скорботі низько схилити голови перед пам’яттю Героїв Небесної Сотні, які боролися за честь, правду, гідність та віддали своє життя за Україну.
Юнакам і дівчатам було проілюстровано трагічні події, які відбувались в нашій країні з листопада 2013р. по лютий 2014р., та не залишили байдужим нікого. Кожен із Небесної сотні мав сім`ю, батьків, друзів, захоплення, свої симпатії і свої невідкладні справи. Але поклик їхньої душі саме в цей час прикликав їх до боротьби за вільну, демократичну, чесну Україну. Ці люди, які стояли до останнього на Майдані у люті морози, беззбройними йшли на лінію вогню, забирали поранених побратимів з поля бою, ризикуючи власним життям, гуртувались та віддавали останнє, навіть своє життя,  задля майбутнього України, повинні залишатися і залишаться в нашій пам'яті назавжди. На заході старшокласникам розказано біографію деяких з учасників Майдану, презентовано книги, які висвітлюють події тієї вогняної зими, вшановано хвилиною мовчання всіх загиблих.

Ми закликаємо сьогодні всіх згадати у своїх молитвах Героїв, які поклали свої голови за наше майбутнє. Хай пам'ять невинно убитих згуртує нас, живих, дає нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі. У жалобі схилімо голови. А світло свічки пам’яті хай буде даниною тим, хто навічно пішов   від нас, хто заради правди і справедливості жертвував собою. Вони повинні жити в нашій пам’яті!

Немає коментарів:

Дописати коментар