вівторок, 21 листопада 2017 р.

Герої не вмирають

Горів Майдан мільйонами вогнів,
Запал принісши у серця людей.Ми разом. Поруч. Ти тут не один.З тобою поруч тисячі плечей,І ще мільйон очей горять твоїм завзяттям.Ми – українці. Діти Кобзаря. Ми сестри й браття.

Історія будь-якого народу містить періоди, дати, які є вирішальними й доленосними в його житті. У 2013-2014 роках в Україні відбулась безпрецедентна подія – шоковані свавіллям влади та замахом на конституційні права, свободи людей та побиттям мирних студентів, сотні тисяч українців вийшли на Майдан Незалежності, вимагаючи покарати винних, мирний протест перетворився на революційний рух, який призвів до корінних політичних змін, і в першу чергу змін у свідомості українців.
Указом Президента України Петра Порошенка від 13.11.2014 року 21 листопада відзначається День Гідності і Свободи. Цей день встановлено з метою донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку 21 ст., а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.
21 листопада в читальній залі районної бібліотеки за участі заступника голови Монастирищенської районної державної адміністрації Руслана Терещука, заступника голови районної ради Майї Фариби, начальника районного відділу культури і туризму Монастирищенської районної державної адміністрації  Юрія Кудина для учнів 10-х класів спеціалізованої школи №5, 9-х класів школи-ліцею «Ерудит» було проведено годину пам’яті «Герої не вмирають». Перед присутніми виступив Руслан Миколайович Терещук, який зазначив важливість цієї події для майбутнього України, її Європейського вибору, гідного вшанування учасників Революції Гідності. Майдан став символом боротьби, символом утвердження  прагнень до європейських цінностей у споконвічно європейській державі.  І за цю боротьбу,  за нашу з вами свободу й оновлення країни заплачено страшну ціну: своє життя віддали найкращі.  І більшість  з них – молоді, сильні. Ті, хто лише починав жити… Учасники заходу віддали належну шану  Героям Небесної Сотні, переглянули відео-слайд з доленосними подіями 2013-2014 рр., які відбувались на Майдані, вшанували полеглих хвилиною мовчання. Молоді є з кого брати приклад – це герої «Небесної сотні», воїни АТО, які захищають свободу та цілісність кордонів нашої держави на Сході країни.  На заході був присутній учасник Майдану, який потім пішов захищати країну від агресора Федір Петрович Нікітін – боєць добровольчого батальйону ім.Кульчицького. Гучними оплесками вітали Героя присутні, а його розповідь нікого не залишила байдужим.

Сьогодні ми в скорботі й з великою вдячністю згадуємо Героїв Небесної Сотні, котрі відтепер споглядатимуть за нами та нашими вчинками. Ці люди будуть жити в нашій пам'яті вічно, ми їх просто не маємо  права забути! Тисячі поранених і більше сотні людей було вбито снайперами та бійцями спецпідрозділів міліції. Серед них – науковці, викладачі, студенти, вчителі, художники, архітектори, театральні режисери, громадські активісти. Кров цих людей стала вироком для злочинної диктатури. Ця «Небесна Сотня» своїм життям викупили свободу для мільйонів українців і дає шанс збудувати нову демократичну правову державу. Безсмертні душі вбитих і закатованих відійшли у небеса, але вони вічно житимуть в народній пам’яті, бо «Герої не вмирають!»













Немає коментарів:

Дописати коментар