четвер, 15 вересня 2022 р.

Монастирищина спортивна

      Монастирищенська публічна бібліотека презентує жителям громади книгу «Монастирищина спортивна», створену ентузіастами спорту нашого краю під загальною редакцією Олександра Михайловича Бойка та упорядників: П.Г.Андрієнка, А.О.Бойка, В.Л. Борейка, М.А. Голішевського, І.І. Каплуна та К.В.Скригун.
Книга містить архівні матеріали, фото, витяги з періодичних видань, біографічні відомості тощо. Видання згруповане по видах спорту: від моменту зародження на теренах тодішнього Монастирищенського району до сучасності, визначних спортсменів краю, вчителів, сподвижників, тренерів, меценатів спорту. Видання містить багатющу колекцію світлин спортсменів, товариських матчів, змагань, ентузіастів спорту. Є також списки команд різних років, результати спортивних змагань, велика кількість цікавої інформації, яку ніде більше не знайдеш. Описано багатий спортивний досвід шкільних команд, різних організацій та підприємств.
Книга буде цікава як молодому поколінню, які знайдуть на сторінках фото своїх батьків чи дідусів з бабусями, так і людям старшого віку які, полистуючи сторінки книги, згадають багатьох ентузіастів спорту, можливо, побачать себе молодими на світлинах, які збереглись в небагатьох та розкажуть  своїм нащадкам про той чи інший чемпіонат з футболу, обласний чи республіканський чемпіонат з шахів, про туристичний похід в Крим чи облаштування хокейного стадіону.
Книгу «Монастирищина спортивна» в кількості 7-ми примірників для публічної бібліотеки придбано за кошти місцевого бюджету та 3 примірники за кошти спонсорів. Крім публічної бібліотеки та бібліотеки для дітей, це видання є у фондах міської бібліотеки №1, Копіюватської, Халаїдівської та Цибулівської бібліотек-філій.
Читаючи книгу, усвідомлюєш, яка багата історія спорту нашої громади, яка копітка робота була виконана автором і упорядниками при створенні цього унікального видання! Тож рекомендуємо книгу для всіх небайдужих, зацікавлених як спортом, так і історією рідного краю.







Немає коментарів:

Дописати коментар