четвер, 8 вересня 2022 р.

Гарний ранок розпочинається зі смачної кави та читання цікавої книги

 Книги та кава – одне з кращих поєднань у світі. Кава дарує нам чудовий аромат і бадьорість, книги – знання та натхнення, можливості відкрити щось нове та невідоме, а тому і те й інше приносить безмежну радість, піднімає настрій, збагачує нас. Несподівано виникло бажання насолодитися філіжанкою смачної кави? У такому випадку оберіть собі для компанії цікаву книгу для прочитання в затишному куточку під ковдрою. Читати і пити горнятко улюбленого напою водночас – це мрія багатьох людей.
Вашій увазі пропонуємо добірку книг, яка допоможе об’єднати смачне з корисним. Завітайте до Монастирищенської публічної бібліотеки та оберіть якусь із запропонованих книг, пориньте у світ читання, відпочиньте із задоволенням, насолоджуючись читанням і кавою!
Надія Гербіш «Теплі історії до кави». У цій книзі зібрані історії про почуття й настрої, далеку дорогу й затишний дім, чужі міста й близьких людей, солодкий шоколад і терпкувато-гірку каву. Герої цих історій – прості жителі звичайних містечок, закохані, замислені, умільці надихати й такі, що за клапоть натхнення  готові поділитись останньою філіжанкою кави. Книга є переможцем європейського конкурсу «Книга року» в Будапешті.
Наталя Гурницька «Мелодія кави в тональності кардамону». Драматична історія забороненого кохання юної дівчини до набагато старшого за неї одруженого польського шляхтича, яка розгортається в атмосфері Львова ХІХ сторіччя! Що це – мінлива пристрасть чи справжні почуття? Для неї – це перше кохання, для нього – мабуть, уже й останнє… Чи отримають закохані шанс змінити власну долю, залишитись разом і чи взагалі можливо побудувати щастя, балансуючи на краю прірви та порушуючи всі можливі заборони?
Аньєс Мартен-Люган «Щасливі люди читають книжки і п’ють каву». Бестселер французької письменниці – сумна і красива історія жінки, яка після загибелі коханого чоловіка і доньки втрачає сенс існування. Головна героїня заново вчиться жити, кохати, відчувати. Книга про  життя, поділене на «до» і «після», про самотність, надію, любов і віру в себе.
Тосікадзу Кавагуті «Доки кава не охолоне…» Історія, що розчулить до сліз. У невеличкій кав’ярні вже понад століття подають найсмачнішу каву. Тут можна посидіти за філіжанкою цього гірко-солодкого напою, відволіктись від буденних проблем і вирушити в подорож у часі. Щоб зустрітися з коханим, з яким колись розлучили кілометри. Чи отримати лист від чоловіка, який забув про вас через хворобу. Знову хоча б на мить побачитись із сестрою, яка загинула в автокатастрофі. У кожного свої причини побувати в минулому. Проте є умова: встигнути повернутись в майбутнє, доки кава не охолоне… Книгу екранізовано та продано більше 800 000 екземплярів!
У книзі Йоанни Ягелло «Кава з кардамоном» ароматний напій хоча й винесений у заголовок, але не виконує якоїсь сюжетно- або образо твірної функції. Вона виступає з’єднуючим елементом двох закоханих, є передвісником кохання, символом його зародження. Напій або його приготування супроводжують двох закоханих. За пригодами двох молодих людей читачі стежитимуть затамувавши подих. Та відірвавшись від чудової книжки, чому б не спробувати зварити й собі каву з кардамоном?
Ірина Мацко  «Кава по-дорослому». Письменниця, ілюстратор і видавець Ірина Мацко – представниця сучасного покоління молодих українських авторів. Її книги ми радимо тим, хто любить добрі, світлі історії з добре продуманим сюжетом і якісними ілюстраціями. Роботи цього автора підкуповують щирістю і вірою в хороше, вчать доброті й турботі про ближніх, вселяють оптимізм і дарують «райдужний» настрій. Своєю творчістю Ірина Мацко підтверджує стару, як світ, істину: щастя в наших руках, тому не сидіть склавши руки в очікуванні сонячного світла, а вчіться танцювати під дощем. Книга «Кава по-дорослому» про дівчину, якій складно зрозуміти, чому люди не вміють ладити з людьми і чому потрібно собою доказувати свою любов. Вона шукає кохання, а наражається на грубе поводження з собою. Розчарування, здається, знищать її. Але за крок до того, щоб загубити себе в собі і серед тих, хто зруйнував себе, їй відкривається шанс для іншого життя.









Немає коментарів:

Дописати коментар