вівторок, 23 квітня 2024 р.

Чорнобиль – загублений світ

 Чорнобильська катастрофа віднесена до аварій ядерних об’єктів найвищого рівня. Історики ж наголошують на політичній відповідальності комуністичного режиму, який заради ідеологічних інтересів поставив під загрозу життя і здоров’я мільйонів громадян. Через недосконалість конструкції, порушення технології будівництва, використання неякісних будівельних матеріалів, численні міні-аварії, випробування маловивченого реактора подібна техногенна катастрофа в СРСР не могла не статися.
   Історико-екологічний екскурс: «Чорнобиль – загублений світ» відбувся в читальній залі Монастирищенської публічної бібліотеки для здобувачів освіти 10-А класу ліцею «Ерудит». Організатори заходу розповіли присутнім про ганебні явища влади тоталітарної країни, яким на той час був Радянський Союз, що своїми злочинними діями щодо приховування інформації поглибили непоправні негативні наслідки аварії, і в той же час спричинили активізацію національно-демократичного руху, що в кінцевому підсумку привело до розпаду СРСР, було переглянуто відеофільм про саму аварію, її наслідки, як відбувалася евакуація населення. Приховування інформації владою спричинили активізацію екологічного і національно-демократичного руху. Із здобуттям Україною незалежності всі дані про аварію на ЧАЕС було розсекречено і світ дізнався багато нових фактів.
   Бесіда була цікавою та пізнавальною для юнацтва. Адже сьогодні російський агресор також підриває підвалини екологічного лиха та атомної безпеки, тому увага світової спільноти повинна бути сконцентрована на всіх тих злочинах, які коять рашисти на нашій землі. Безпека всього світу зараз залежить від того, що відбувається в Україні.










Немає коментарів:

Дописати коментар