пʼятницю, 5 квітня 2024 р.

Бібліотечне закулісся

 В бібліотеці чимало щоденної роботи, яка непомітна нашим користувачам. Соціокультурна діяльність публічної бібліотеки – «видима» частина бібліотечної повсякденності. Велика кількість робочого часу приділяється роботі з книжковим фондом, тій самій «невидимій», але такій трудомісткій і важливій частині, адже бібліотечний фонд – основа діяльності кожної бібліотеки.
В Монастирищенській бібліотеці для дітей триває плановий переоблік книжкового фонду, який відбувається кожних десять років. А це не малий об’єм роботи, адже фонд налічує 15,5 тисяч екземплярів! Кожна книжечка звіряється з індикатором, який був виписаний, коли книжка бралася на баланс, ставляться відповідні відмітки. Після звірки фонду, перевіряються читацькі формуляри, адже багато книг знаходяться у читачів вдома.
Під час переобліку фонду виявляються зношені та застарілі книги, які відставляються на списання. І на цьому переоблік не закінчується, адже попереду ще виявлення невідмічених індикаторів, складання актів та робота з боржниками. І це все при тому, що обслуговування наших відвідувачів не припиняється ні на день, готуються і проводяться різні масові заходи з дітьми, оформлюються книжкові виставки тощо.
Ефективна робота книгозбірні – оновлений, впорядкований та актуальний фонд! Працюємо для вас, наші дорогі читачі!






Немає коментарів:

Дописати коментар