пʼятниця, 29 березня 2019 р.

Хороша книга - просто свято

       Книга крокує поряд з людиною все життя. Від умілого  спілкування з книгою, від ставлення особистості до книги, до читання  залежить формування навичок успішної адаптації в сучасному інформаційному суспільстві,  будується подальше життя людини.
Щороку в березні під час весняних канікул у бібліотеках України проходить Всеукраїнський тиждень дитячого та юнацького  читання. Цей захід було створено з метою заохочення  дітей  та молоді до читання та книг. Сьогодні, в час інтенсивного та швидкого розвитку інформаційних технологій, комп’ютеризації, Інтернету, які набувають все більшої популярності, особливо актуальним є збереження зв'язку дитини з книгою. З метою заохочення підростаючого покоління до читання, популяризації української книги, розвитку естетичних потреб особистості, виховання в юнацтва любові до книги, культури читання під час весняних канікул в Монастирищенській центральній районній бібліотеці пройшов Тиждень дитячої та юнацької книги.

Тиждень дитячої та юнацької книги – це каскад літературних задоволень: відкриття нових імен в літературі, знайомство з новими книгами, спілкування з однодумцями, участь у цікавих акціях, демонстрація власних читацьких талантів та досягнень.  Для любителів книги та читання ЦРБ  організувала цикл цікавих заходів, зустрічей, презентацій. Тиждень відкрила виставка –  подорож: «Літературні герої – мандрівники» на юнацькому абонементі, для відвідувачів книгозбірні відбувся книжковий кадр «Шевченко і світ»,  поетична присвята «Грані таланту Василя Симоненка» було проведено для учнів професійного ліцею, цікаво та змістовно пройшли літературний квест «Книжковий дім чекає друзів», презентація нових видань «Мрія книгомана», читання книг в стилі  SMART «Читання без обмежень». Слайд-презентація «Літературні шедеври на великому екрані» відбулось для відвідувачів Інтернет-центру. Проведені заходи дозволили молоді поринути в цікавий світ не тільки класичної літератури, але й книг сучасних українських авторів. 










Немає коментарів:

Дописати коментар