пʼятниця, 15 березня 2019 р.

Формування правової культури серед молоді


Одним із аспектів всебічного розвитку особистості молодої людини  є висока правова культура. Адже не можна вважати фізично здорову людину всебічно розвиненою, коли вона, маючи широкі знання, добре працюючи або навчаючись, порушує закони. Здатність людини розуміти правила співжиття і вимоги законів та відповідним чином поводитися не є вродженою, вона формується під впливом спеціальних виховних та інформаційних заходів, є наслідком спілкування з іншими людьми, участі в різних видах діяльності.
В рамках Тижня правових знань  Монастирищенською центральною районною бібліотекою  в професійному ліцеї  був проведений юридичний діалог «Знати, щоб попередити трагедію».
Захід було проведено з метою допомогти молоді набути елементарних знань про найважливіші закони нашої держави, на конкретних прикладах показати практику застосування законів, сприяти виробленню у підростаючого покоління почуття власної гідності й відповідальності за свої вчинки, поваги до закону та його вимог, формувати в юнацтва внутрішніх бар’єрів щодо  порушення закону і моральних норм. Із усього різноманіття  знань, що їх людина набуває у повсякденному житті,  їй найбільше будуть потрібні правові знання. Адже обізнаність  у системі   законодавства і правопорядку, що існують у державі, повноправними громадянами якої стануть  наші молоді користувачі, допоможе їм розумно скористатись своїми правами, правильно визначити свої обов’язки, застереже від злочинних  вчинків.





Немає коментарів:

Дописати коментар