середа, 27 березня 2019 р.

Від слави козацької до слави солдатської


   Тема національно-патріотичного виховання молоді сьогодні набула особливо великого значення. В залі Монастирищенської районної державної адміністрації  відбулось засідання круглого столу «Від слави козацької до слави солдатської»,на яке зібралися люди, причетні до цього напрямку роботи — вчителі історії, організатори позакласної роботи, бібліотекарі районної книгозбірні, військові, представники громадських організацій, щоб вирішити, як краще консолідувати свої зусилля, бо це питання стоїть на порядку денному всієї громади. Були запрошені керівники району, районний військовий комісар.
   З вступним словом до присутніх звернувся заступник голови райдержадміністрації Руслан Терещук, який наголосив на потребі вдосконалення системи національно-патріотичного виховання, окреслив спільні завдання  в процесі виховання патріотів України. Він відзначив, що головним пріоритетом  виховної роботи в цьому напрямку залишається  виховання на кращих зразках історії рідного народу, його досвіду, традицій, культури, зокрема, на використанні історичного минулого нашого краю, прикладів героїзму від княжої доби, козаччини, національного визвольного руху і до сьогодення незалежної України. Присутні на заході висловили своє бачення  військово-патріотичного виховання юнацтва та молоді, поділилися досвідом роботи.
Районна бібліотека представила книжкову виставку «Життя віддане Україні», на якій була представлена література,
яка ілюструвала найвизначніші події української історії:  козаччину, гетьманство, історію січових стрільців, Холодноярську республіку та сучасні події – Революцію гідності та АТО. Бібліограф книгозбірні зробила презентацію запропонованих увазі присутніх видань та проінформувала про напрямки роботи бібліотеки з цього питання.
Директор музею  розповіла про бій під Монастирищем в березні 1653 року, де біля 400 козаків перемогли 16 тисячне військо польських поневолювачів. В ході проведення заходу переглянули відеофільми: "1000 років Європи за 2 хвилини", "Битва І.Богуна під Монастирищем 1653 року", "Районна акція "Передай частинку тепла солдату","Де був ти?", "Пам’ятай".
Начальник служби у справах дітей райдержадміністрації розповіла про вплив національно-патріотичного виховання на криміногенну ситуацію серед молоді.
Начальник відділу освіти райдержадміністрації в заключному слові сказала про необхідність об’єднання   зусиль задля підтримки державницького курсу, спрямованого на подальше виховання патріотизму у всіх верств населення, і висловила готовність до подальшої спільної роботи в цьому напрямку.
Захід було організовано за ініціативи та  підтримки керівника Центру військово-патріотичного виховання імені Героїв АТО Василь Музика.







Немає коментарів:

Дописати коментар