четвер, 14 березня 2019 р.

Герої нескореної України


Кинули дивани, вимкнули новини 
 І нові події створюють самі, 
 Хлопці добровольці, ви прийдіть живими! 
Хай минають кулі вас у цій війні.
Свято українського добровольця є новим для національного календаря України, проте явище, якому воно присвячено, споконвіку супроводжує український народ. Яскрава національна риса, благословення і традиція українського народу – бути небайдужим до свого сьогодення та майбуття, до долі своїх дітей, честі і пам’яті своїх славних батьків. Українські добровольці стали гордістю українського народу. Задля вшанування справжніх патріотів, збереження пам’яті славетних воїнів-добровольців, які проходили службу в складі добровольчих формувань з вдячністю та повагою з боку українського суспільства та з метою виховання в молоді патріотизму, почуття національної самосвідомості та громадянської активності, вироблення активної життєвої позиції в районній бібліотеці відбулась година-вшанування «Герої нескореної України» присвяченої Дню українського добровольця.
На захід були запрошені  добровольці Федір Нікітін та Василь Музика, заступник військового комісара Микола Завірюха, заступник голови Монастирищенської районної державної адміністрації Руслан Терещук, начальник відділу культури і туризму районної державної адміністрації Юрій Кудин та заступник директора з виховної роботи Монастирищенського професійного ліцею Сергій Павлученко зі своїми вихованцями.
Ведучі заходу Оксана Мартиш та Галина Тимошенко проілюстрували перед присутніми історію українського добровольчого руху, окреслили його роль в становленні територіальної цілісності та незалежності України, презентували учасникам зібрання книги про подвиг українських воїнів під час АТО, разом із запрошеними вшанували хвилиною мовчання всіх, хто поклав своє життя в ім’я свободи своєї країни. Їх розповіді супроводжувались відео презентацією, яку  підготувала Надія Павлюк.
Микола Завірюха розказав молоді про стан української армії 2014 р., коли добровольцям довелось фактично голіруч та ціною власного життя захищати рідну землю, про тих, хто став кістяком нової української армії та відіграв ту визначну і вирішальну роль в історії України, яка відведена була добровольцям.
Василь Музика розповів про свій бойовий шлях проходження військової служби, продемонстрував фільм про бойових побратимів, з якими звела його доля на стежках війни, про тих, хто пішов захищати свою країну за покликом серця. На життєвих прикладах довів, що героєм може бути кожен: і вчорашній учень, студент, фермер чи підприємець: головне мати в серці почуття патріотизму та любові до своєї країни.
Руслан Терещук в своєму виступі наголосив, що захищати свою землю було завжди почесним обов’язком справжніх чоловіків ще з часів Запорізької Січі та висловив вдячність та повагу тим, хто виконував свій військовий обов’язок, доземний уклін добровольцям, та  підкреслив, що з сьогоднішньої  зустрічі  молодь  винесе справжні уроки життя та зробить правильні висновки.
Директор центральної районної бібліотеки Валентина Григораш подякувала почесним гостям за мир і спокій в Україні, побажала  якнайскорішої перемоги та привітала квітами і пам’ятними подарунками.















Немає коментарів:

Дописати коментар