четвер, 15 листопада 2018 р.

Світлиця слова у безмежжі часу


Гідність, відданість, патріотизм сьогодні засяяли новими гранями, стали своєрідним поштовхом для переосмислення глибокої сутності людського буття. У непростий для України час, ми все частіше звертаємось до чистого джерела рідної мови, яке почало замулюватись у наших душах. Ми сьогодні в скорботі й з великою вдячністю згадуємо Героїв Небесної Сотні, воїнів, які загинули в зоні АТО, котрі відтепер постійно споглядатимуть за нами та нашими вчинками. Тих українців, чиї життя протягом кількох століть українського бездержав’я були покладені на вівтар свободи і незалежності рідного народу.
За активної участі бібліотекарів Монастирищенської районної бібліотеки,
учителів української мови Ольги Мельник та Ольги Тадєєвої, учнівського колективу професійного ліцею в актовій залі навчального закладу було проведено виховний захід «Світлиця слова у безмежжі часу». Мета заходу: розвивати патріотизм, громадську свідомість, національну гідність, особисту відповідальність за долю своєї держави та українського народу, розширювати знання про красу і багатство рідної мови, формувати розуміння того, що мова – скарб народу та ознайомити учнів з історію розвитку української мови. Українська мова – це мова нації, мова предків, яка пов’язує людину з її народом, з попередніми поколіннями, їхніми духовними надбаннями. Багато років поспіль намагалися знищити українську мову, а разом з нею і український народ, прагнули, аби він був покірним рабом без усної народної творчості, писемності, тобто без коріння роду нашого. На заході звучали вірші у виконанні вихованців закладу, транслювався відеофільм про тернистий шлях української мови та літератури, увазі присутніх була представлена книжкова виставка «Українці: звідки ми і наша мова». Ведучі та учасники заходу мотивували молодь до вивчення рідної мови, історії України, народознавства, культури, поваги до держави, національних героїв та свят.
Тож хай  згуртує нас, українців, Тарасове слово, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на рідній землі.







Немає коментарів:

Дописати коментар