середа, 21 листопада 2018 р.

Україна – країна нескорених


21 листопада ми вшановуємо громадянську мужність учасників Помаранчевої революції  і Євромайдану, світлу пам'ять Героїв Небесної Сотні і членів Самооборони Майдану, які з перших днів російської агресії на Сході України у квітні 2014 року стали до лав добровольчих батальйонів та власним життям підтвердили нездоланне прагнення українців жити у вільній, демократичній, суверенній державі.
В Монастирищенській центральній районній бібліотеці  презентовано книжкову виставку: «Ми єдині по духу й по крові»,
 на якій експонуються фото-документи, книжкові та періодичні видання, в яких висвітлюються трагічні події листопада 2013 – лютого 2014рр.
21 листопада в читальній залі районної книгозбірні відбулось засідання круглого столу «У Революції Гідності – доля народу». В цей день ми згадуємо тих, хто віддав життя за ідеали свободи, прав людини та європейське майбутнє нашої країни.  Там, на  Майдані, відродилася  українська  нація – Гімн, набув  нового  звучання, а  кольори  національного  стягу, ніколи   не  були  такими  символічними, як  на  тлі  невинної  крові   героїв  Небесної  сотні. Все було поєднано однією ідеєю – боротьбою за незалежність, свободу і соборність України, сповнено тугою за полеглими в нерівному бою і разом із тим, світлою вірою в Перемогу, нездоланністю нашого народу. Майдан став символом віри й надії, куди стікається енергія нашого народу і дає імпульс до боротьби за свободу.
До цієї пам’ятної історичної дати працівниками районної бібліотеки в  навчальних закладах міста було проведено ряд заходів спрямованих на вшанування патріотизму і мужності патріотів, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року – лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів України та її європейського вибору, донести до підростаючого покоління об’єктивну інформацію про доленосні події в Україні початку ХХІ століття. Зокрема, для учнів-старшокласників ліцею «Ерудит» була проведена година пам’яті «Вони підняли прапор Революції Гідності», для учнів спеціалізованої школи №5 – прес-досьє «Криваві події Майдану», для ряду груп професійного ліцею – прем’єру літератури «Україна – країна нескорених», патріотичні години «Майдан – духовний простір нації» та «Герої не вмирають». Заходи пройшли на високому ідейному та емоційному рівні.
Ми знаємо справжню ціну нашої незалежності. Усвідомлюючи високу відповідальність перед майбутніми поколіннями українців, мусимо зробити все для того, аби вистояти і перемогти. Ми з сумом та вдячністю згадуємо Героїв, схиляємо голови в скорботі  за тих, хто розпочав духовну перебудову всієї країни та нації і естафету цю передали нам. Ми маємо зробити все, щоб жертви Майдану не були марними. Українська  Революція гідності переможе остаточно лише тоді, коли в країні будуть здійснені радикальні політичні та економічні реформи, коли європейські стандарти життя стануть нормою для нашого суспільства. Україна – сильна, вільна, єдина! Слава Україні! Героям Слава!













Немає коментарів:

Дописати коментар