неділя, 3 вересня 2023 р.

В єдності наша сила

 29 серпня в Україні відзначався День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Збереження і гідне вшанування пам’яті полеглих захисників України є священним обов’язком держави і суспільства. Кабінет Міністрів України розпорядженням від 11 липня 2023 року № 617-р затвердив план заходів із відзначення у 2023 році цієї пам’ятної дати. Планом передбачено проведення національно-патріотичних заходів у закладах освіти, зокрема Першого уроку, присвяченого захисникам України.
Патріотична година «З відданістю Україні в серці» була підготовлена працівниками Монастирищенської публічної бібліотеки для здобувачів освіти Монастирищенського професійного ліцею групи № 272 (класний керівник Мельник Ольга Іванівна).
Україна сьогодні переживає найбільше випробування в новітній історії – збройну боротьбу за незалежність і територіальну цілісність проти російського агресора. Молоді розказано про російсько-українську війну, яка триває від 2014 року. Повномасштабне вторгнення російських військ в Україну в лютому 2022 року остаточно зірвало маску з агресивного путінського режиму та відкрило нову сторінку героїзму, стійкості та, на жаль, втрат України в боротьбі за суверенітет і соборність. Багато випускників ліцею сьогодні зі зброєю в руках виборють свободу і незалежність нашої країни. Кілька Героїв, на жаль, вже поклали своє життя… У нинішній війні ми платимо надзвичайно велику ціну. Їх пам’ять було вшановано хвилиною мовчання, як і пам’ять всіх монастирищан, чиї портрети щодень нагадують нам з Алеї Героїв, якою ціною ми проживаємо кожен день… Вічна і світла їм пам’ять і слава!
Захід супроводжувався презентацією книжкової виставки «Історія пишеться сьогодні», видання якої ілюструють звитяжну боротьбу українського народу з 2014 року за свою волю і незалежність. Багато письменників сьогодні зі зброєю в руках захищають нашу країну, тому ці книги написані очевидцями або свідками подій. Поки триває війна, ми не можемо знати точну кількість загиблих, назвати всіх поіменно або розповісти всі історії. Проте впевнені, що українське суспільство докладе максимум зусиль, щоб загиблі герої залишилися в нашій пам’яті та отримали належну шану. Щоб наша пам’ять про них була живою і дієвою. Щоб кожен із нас долучився до захисту і перемоги України.
Пам’ять про борців і їхні подвиги є найвищою цінністю в шкалі нашої національної ідентичності.
Слава Україні! Героям Слава!






















Немає коментарів:

Дописати коментар