субота, 30 вересня 2023 р.

Я знаю вас, нащадки запорожців, я вірю вам і низько б’ю чолом

1 (14) жовтня відзначається свято Покрови Пресвятої Богородиці, яка здавна вважалася захисницею українських воїнів, День створення УПА, День Українського Козацтва та День захисників і захисниць, яке відзначається на державному рівні з 2014 року на вшанування мужності та героїзму захисників і захисниць незалежності та територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві.
До цієї визначної для нашої країни дати Монастирищенська публічна бібліотека організувала та провела ряд заходів. В фоє книгозбірні облаштовано книжкову виставку-перегляд «Незалежність здобувається в бою».
В читальній залі бібліотеки для здобувачів освіти 9-А класу Ліцею «Ерудит» була проведена патріотична година «Нові часи – нові герої», на якій відбулась зустріч з бійцем ІІІ Окремої Штурмової бригади Русланом Плетінкою. Бібліотекарями було проілюстровано історичний шлях українських воїнів-захисників з часів козаччини до наших днів, звитяжну боротьбу УПА проти двох тоталітарних режимів – нацистського та комуністичного, визначних діячів нашої історії. Наш гість розповів присутнім про діяльність, принципи та ідеали своєї бригади, яка була сформована ветеранами полку «Азов», про важливість і значення рідної мови для виховання українця-патріота своєї країни, а також показав свої бойові трофеї. Захід супроводжувався тематичним відеорядом про козаків, Січових стрільців, воїнів УПА, українських солдатів, які воювали на різних фронтах Другої світової війни, сучасну Українську армію. Хвилиною мовчання вшановано загиблих Героїв-захисників рідної землі.
 Для здобувачів освіти Монастирищенського професійного ліцею  (група №272) була проведена година-присвята «Загартовані в битвах. Хрещені вогнем», на якій учасникам заходу було розкрито історичне підґрунтя, на якому виховувались, гартувались і мужніли сучасні захисники України, простежили тяглість поколінь, яким довелося виборювати свободу і незалежність рідної країни. 
     
Вечір-присвята «Свято мужніх і сильних» відбувся в читальній залі книгозбірні для вихованців гуртожитку професійного ліцею День захисників і захисниць – передусім свято тих, завдяки кому Україна – незалежна країна, дякуючи кому маємо змогу жити своїм щоденним життям – працювати, творити, виховувати дітей. Наші захисники завдяки своєму героїзму, відвазі та самовідданості мають найвищий рівень довіри в українців.
Наш обов’язок – всіляко допомагати ЗСУ, забезпечувати нашій армії міцний тил – кожен у свій спосіб, але з максимальною самовіддачею, так, щоб це посилювало наших оборонців і наближало перемогу.
Хай вас Бог оберігає, Янголи у камуфляжі,
Ваші душі чисті та серця безстрашні.
Обіймаємо кожного всім своїм теплом.
Хай буде вам затишно під Бога крилом!
Слава Україні! Героям Слава!






























Немає коментарів:

Дописати коментар