понеділок, 8 травня 2023 р.

В серцях і книгах пам'ять про війну…

 Законом України «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років» встановлено День пам’яті та примирення, який відзначається щороку 8 травня з метою вшанування пам’яті всіх жертв Другої світової війни 1939–1945 років.
В читальній залі Монастирищенської публічної бібліотеки відбулась година скорботи «За тих, хто впав в бою за крок до Перемоги» для здобувачів освіти Монастирищенського професійного ліцею. Перед слухачами було здійснено екскурс в історію, названо передумови війни, головних її винуватців. В День пам’яті та примирення, Україна вшановуватиме пам’ять кожного, хто боровся з нацизмом та всіх жертв Другої світової війни.  Друга світова стала можливою лише через змову антигуманних режимів – нацистського і радянського. Друга світова війна стала найбільш кривавою і жорстокою в історії людства – загинуло від 50 до 85 мільйонів людей. Українці воювали на боці антигітлерівської коаліції (Об’єднаних націй) – і в складі Червоної армії, й армій західних союзників, і підпільних рухів Опору – та здійснили значний внесок у перемогу над нацизмом. А українська земля була одним з основних полів битви у цій війні. Ціною перемоги стали надзвичайні втрати впродовж 1939–1945 років – загинуло понад вісім мільйонів: близько 3 мільйонів воїнів та 5 мільйонів цивільних. 
Наша боротьба триває щоденно від 2014 року, і ми неодмінно переможемо, бо захищаємо рідну землю, боронимо своє право вільно обирати майбутнє. Для нас це війна за свободу, цивілізованість, демократію та європейські цінності проти імперських амбіцій підступного агресивного сусіда-злочинця. Міць наших збройних сил є запорукою існування держави та збереження прав людини. 
Перемогли нацизм – переможемо і рашизм!
Слава Україні!
Героям Слава!
















Немає коментарів:

Дописати коментар