вівторок, 9 травня 2023 р.

Україна – Європа: історія і сучасність

 Цьогоріч Україна вперше долучається до міжнародних заходів з нагоди Дня Європи  — свята, яке традиційно 9 травня відзначається в Європейському Союзі та інших країнах на знак миру та єдності на континенті«Будемо вшановувати нашу історичну єдність – єдність усіх європейців, які знищили нацизм і переможуть рашизм», — сказав Президент Володимир Зеленський  у зверненні 8 травня після підписання Указу про щорічне відзначення свята в Україні.
З метою ознайомлення молоді з історією, європейськими цінностями, географією, літературою на юнацькому абонементі Монастирищенської публічної бібліотеки зорганізовано виставку-перегляд «Я – українець,значить, європеєць», на якій старшокласники та молодь знайомиться з матеріалами про Європейський Союз, країни Європи, їх політичний та економічний статус, правову систему, умови навчання та працевлаштування.  Протягом тижня книгозбірнею планується провести ряд заходів, покликаних ознайомити молодь з відомими європейськими письменниками, зокрема, книжковий диліжанс  «Літературна Європа» та віртуальну подорож європейськими столицями.                                              

Україну та Європу об’єднує спільне історичне минуле, разом з Європою ми бачимо і своє майбутнє. Україна – це народ, який має право на свободу і незалежність, це нація, яка має свою державу. Сьогодні українці нагадують всім, якою має бути Європа. Кожен європеєць має право на особисту свободу та безпеку. Кожен народ має право приймати ключові рішення щодо свого майбутнього на своїй території. Приймаючи європейські цінності, ідеали свободи і рівності, захищаючи їх сьогодні на передовій, прагнучи щасливого майбутнього для України ми вшановуємо нашу історичну єдність – єдність усіх європейців, які знищили нацизм і переможуть рашизм.

 Слава всім, хто б’ється за Україну! Слава всім нашим героям різних часів, яким ми однаково завдячуємо нашим життям!

Слава Україні!










Немає коментарів:

Дописати коментар