середа, 26 квітня 2023 р.

Чорна трагедія на мальовничій землі

 26 квітня 1986 сталась одна з найжахливіших техногенних катастроф в історії людства. В результаті вибухів на ЧАЕС стався викид пилу, який за своїм рівнем радіації у 100 разів перевищував радіацію після вибуху двох ядерних бомб над Японією у 1945 році.
З метою вшанування, виховання поваги в підростаючого покоління до подвигу ліквідаторів-чорнобильців, ознайомлення з історією України працівниками Монастирищенської публічної бібліотеки для здобувачів освіти Монастирищенський професійний ліцей був проведений екологічний екскурс «Перерване буття поліського села». Перед молоддю було розкрито багатющий пласт унікальної поліської культури, яка залишилась в зоні відчуження, ознайомлено з книгами, в яких зібрано нариси, інтерв’ю, спомини про трагічні сторінки Чорнобильської катастрофи, документи і матеріали про історію будівництва укриття «Арка».
Низько схиляємо голови перед пам’яттю усіх, хто ціною власного життя відвів біду від майбутніх поколінь. Пам'ять про героїв-чорнобильців назавжди залишиться у наших серцях. Така жахлива трагедія як аварія на Чорнобильській АЕС, спричинена безвідповідальністю людини, ніколи не повинна повторитись!






Немає коментарів:

Дописати коментар