середа, 26 квітня 2023 р.

Пропусти Чорнобиль крізь серце

 Пам’ять… Саме вона є рушієм еволюційного поступу в майбутнє й оберегом найвищих загальнолюдських цінностей. І якщо весь народ пам’ятатиме свою історію, він заслуговує на повагу, він вартий того, щоб дивитися у майбутнє.
26 квітня 1986 року сталась страшна катастрофа в історії людства – вибух  реактора на Чорнобильській атомній електростанції. Долі багатьох людей різних професій – цивільних і військових, які стали свідками, учасниками, героями та жертвами Чорнобильської катастрофи, змінилися назавжди. І через 37 років відчутні наслідки цієї фатальної аварії.
З метою вшанування ліквідаторів-чорнобильців, всіх постраждалих від найбільшої техногенної катастрофи людства, винесення уроків відповідальності, працівниками Монастирищенської публічної бібліотеки  спільно з викладачами професійного ліцею для здобувачів освіти закладу було проведено годину пам’яті «Пропусти Чорнобиль крізь серце». Перед учасниками заходу було розкрито причини та наслідки аварії на Чорнобильській АЕС, окреслено самовідданий подвиг і працю десятків тисяч ліквідаторів,  серед яких були і майстри ліцею: Віктор Поліщук, Олександр Похилюк та Володимир Музиченко. З особливою увагою слухали учасники заходу розповіді Віктора Степановича та Олександра Григоровича про ті напруженні дні ліквідації наслідків на Чорнобильській АЕС, будівництво саркофагу над 4-м енергоблоком, про міста-привиди та загублений світ українського Полісся. Захід супроводжувався розгорнутою книжковою виставкою «Чорнобиль – загублений світ».

Ми вшановуємо ліквідаторів-чорнобильців, які врятували планету від смертельної радіації, за їх самовіддану працю, за втрачене здоров’я заради життя наступних поколінь. Передаємо найщиріші слова вдячності та доземний уклін за високу громадянську позицію і схиляємо голови перед світлою пам’яттю тих, чиї життя обірвав смертоносний атом. Будемо пам’ятати Чорнобиль, зробимо все для того, щоб на долю людства більше не випало таких жахливих катастроф.


















Немає коментарів:

Дописати коментар