четвер, 2 лютого 2023 р.

Новинки на бібліотечній полиці!

 Альберта Ейнштейна колись запитали, як зробити наших дітей розумнішими. Його відповідь була простою і мудрою. Якщо ви хочете, щоб ваші діти були розумні, сказав він, читайте їм казки. Якщо ви хочете, щоб вони були ще розумнішими, читайте їм ще більше казок. Він розумів цінність читання й уяви. Найпростіший спосіб гарантовано виростити грамотних людей — це навчити їх читати і показати, що читання — це приємна розвага. Основне — це знайти книги, які їм сподобаються та надати доступ до них.
З цією метою бібліотекар юнацького абонементу Монастирищенської публічної бібліотеки підготувала для здобувачів освіти професійного ліцею (група №271) День нової книги «Новинки на бібліотечній полиці». Книги було підібрано таким чином, щоб показати багатство і різноманіття жанрів художньої літератури, яка є в фонді книгозбірні, зацікавити молодь карколомними сюжетами пригодницької літератури, занурити в цікавий і загадковий світ фентезі, розкрити всі таємниці детективів, повернутись в історію, пережити романтичні моменти – це все можливо з художніми книгами. Жага дізнатись, що ж трапиться далі, бажання перегорнути сторінку, необхідність продовжувати, навіть якщо буде важко, тому що хтось потрапив у біду, і ти повинен дізнатися, чим це все закінчиться – цьому є справжній драйв. Це змушує дізнаватися нові слова, думати по-іншому, рухатися вперед. Виявляти, що читання саме по собі є насолодою. А ще художня література породжує емпатію. Коли ви дивитеся телепередачу або фільм, ви дивитеся на речі, які відбуваються з іншими людьми. Художня проза — це щось, що ви робите з 33 літер і пригорщі розділових знаків, і саме ви, використовуючи свою уяву, створюєте світ, починаєте відчувати речі, відвідувати місця і світи, про які ви б і не дізналися. Ви стаєте кимось іншим, і коли повернетеся до свого світу, то щось у вас змінюється...
Бібліотека дарує насолоду читання. Це освіта, яка не закінчується в той день, коли ми залишили школу чи університет, це дозвілля, це притулок і це доступ до інформації. Тому запрошуємо всіх доєднатись до читаючих та думаючих людей! Адже нація, яка читає – непереможна!






Немає коментарів:

Дописати коментар