неділя, 26 лютого 2023 р.

Крим - це Україна

26 лютого — День спротиву російській окупації Криму та Севастополя.
9 років тому у Сімферополі відбулось найбільше зібрання на підтримку цілісності та єдності України. Участь у мітингу взяли не тільки кримські татари, яких тоді там була переважна більшість, а представники різних національностей, що відстоювали територіальну цілісність України і висловлювали протест проти кремлівської інтервенції в Криму. 
     Спротив не покидав окупований півострів протягом 9-ти років. Від мітингів до одиничних демонстрацій, від акцій протесту до героїчних вчинків українських військових, яким попри загрозу, вдавалося тримати оборону флоту та навіть забрати деяку військову техніку від загарбників. Це була не лише окупація, що вже було безпрецендентним явищем для Європи у ХХІ столітті, це був початок війни.
     Неймовірні громадяни нашої держави боролися і продовжують боротися, не маючи жодних компромісів щодо своєї ідентичності та територіальної цілісності нашої Батьківщини. У 2014 році росія спробувала забрати не лише територію, а й наших людей. Та попри її “неоколонізаторську” політику, Крим був українським.  І завжди таким буде.



Немає коментарів:

Дописати коментар