пʼятниця, 27 жовтня 2017 р.

Україна в полум’ї війни

Указом Президента України від 20 жовтня 2009 року 28 жовтня встановлено Днем визволення України від фашистських загарбників.
      Для українського народу війна почалася у вересні 1939 року. Двічі прокотилася вона вогненним смерчем Україною, спопеляючою блис­кавкою пронизала серця і душі, опалила кожну сім'ю та оселю, кожне життя. її гірка правда ніколи не полишить нас.


Для фронтовиків вона — у спогадах, ранах і нагородах. Для вдів, матерів і дітей, усіх тих, хто не дочекався рідних з далеких фронтів, вона — у скорботі й надії дізнатися про місце їх загибелі, поховання.
Для всіх нас війна — вічно у незгасній пам'яті. Адже пам'ять — частина духовного життя народу, його найсвятіша істина. Той, хто пам'ятає, завжди сильний, бо озброєний досвідом минулого. Досвідом боротьби і подолання труднощів, самозречення і відданості, мужності і непокори. Книги Пам'яті України — реквієм безсмертному подвигу українцям.
На превеликий жаль, та війна не стала для нас останньою. І найстрашніше, що ворогом виявився колишній союзник. На жаль, зараз ми зіткнулися з новою трагічною реальністю. Вже четвертий рік українцям доводиться збройно захищати свою країну, протистояти Росії-агресору, що цинічно наважився на насильницьке перекроювання кордонів.
До цієї дати районною бібліотекою була підготовлена і проведена година пам’яті «Україна в полум’ї війни»  для учнів І курсу професійного ліцею та розгорнута книжкова виставка «Незгасаючий вогонь безсмертя».
Тож схилімо голови перед світлою пам'яттю тих, хто віддав своє життя, вклонімося кожному з них. Вшануймо всіх: від вкритих сивиною та увінчаних нагородами фронтовиків, до молоді, яка лише недавно одягла військову форму, всім, хто захищає нас на сході України.





Немає коментарів:

Дописати коментар