середа, 11 жовтня 2017 р.

Захисникам України присвячується

14 жовтня в Україні День захисника України, Покрови Пресвятої Богородиці та День Українського козацтва, яке відзначають з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності та територіальної цілісності України, а також сприяння зміцненню патріотичного духу в суспільстві.
До цієї знаменної дати в читальний залі районної бібліотеки була проведена патріотична година «Захисникам України присвячується» для учнів професійного ліцею.

Молоді розказано про зародження та виникнення козацтва, його перших ватажків, про звичай, побут, традиції Запорізької Січі. Багато козаків стали провідними політичними і державними постатями в історії рідного народу. Сила, велич і могутність козацтва були настільки впливовими, що борючись у ті часи проти феодального закріпачення і гніту особистості, який приносили із собою різні загарбники, кожен українець прагнув стати козаком. Датою свята не випадково обрали 14 жовтня, адже в цей день відзначають велике християнське свято – Покрови Пресвятої Богородиці, яка була покровителькою захисників Вітчизни. Для українських козаків день Покрови Божої Матері також був найбільш шанованим святом, адже їхню церкву було присвячено саме Діві Марії. В цей день у козаків відбувалися і вибори нового отамана. На заході вшанували воїнів, які захищають свободу і незалежність України на Сході. Низько схиляємо голови в пам’ять про полеглих героїв. Цей день покликаний підняти дух народу, патріотизм, усвідомленість та любов до своєї Батьківщини. На заході прозвучав вірш Катерини Бульби «Воїнам АТО» та була представлена книжково-ілюстративна виставка «Мужності й геройства свято».


Немає коментарів:

Дописати коментар