четвер, 12 жовтня 2017 р.

Ми українці – козацького роду нащадки

Воїне, лицарю славний,
Ти зброю тримаєш в руках,
Щоб на нашу країну-державу
Злий не позарився враг.
Будь мужній і будь достойний
Ти слави своїх батьків,
Відважний вкраїнський воїне,
Нащадку славних козаків!
Не знайдеться в Україні людини, яка б не знала про козаків. Про них складено безліч творів, книжок і фільмів. Про козацький рід співається у нашому державному гімні. Козацтво – це втілення прагнення нашого народу на самовираження та національний суверенітет. У глибині душі кожного українця живе козак: воїн, який нічого не боїться і за рідну землю без роздумів віддасть своє життя.
Патріотична вікторина «Ми українці – козацького роду нащадки», була підготовлена і проведена бібліотекарем юнацького абонементу районної бібліотеки Юлією Стецюк для учнів 11-А класу МНВК школи – ліцею «Ерудит» (кл. керівник Бегерська А.В.). Під час проведення вікторини  старшокласники демонструвала свої знання з історії, звичаїв та традицій козаччини. А ще дізнались багато нового: про козацькі човни, побут, зачіски, танці та ін. Образ сміливого парубка, котрий захищає честь та волю нашого народу, міцно закарбувався у пам’яті поколінь. Козак в українській культурі – звитяжний воїн, озброєний захисник Вітчизни, що боронить віру, гідність та звичаї усього нашого народу. Унікальність історії нашого народу полягає в тому, що в козаччині виявлявся потяг до волі наших предків. І сьогодні багато хто з нас має козацькі прізвища, що ніби доводить причетність кожного до нашої історії. Знати своє коріння, історію та традиції надзвичайно важливо знати прийдешнім поколінням, тому що саме молоді будувати майбутнє України та, можливо,  захищати її цілісність та суверенітет. Захист своєї Вітчизни від зазіхань з боку тих, хто час від часу намагається загрожувати державним засадам будь-якої країнисвята справа. Вона вимагає від людей сміливості, честі та відваги, часто величезної самопожертви і колосальної самовіддачі. 

Тож вітаємо всіх захисників України святом, з днем українського козацтва! Нехай давно минули дні Запорізької Січі, але козацтво існує, як живиться в кожній людини прагнення до вільного та незалежного життя. Бажаємо міцного козацького здоров'я, незламної волі до перемоги та патріотичного духу, який допоможе долати будь-які перешкоди!


Немає коментарів:

Дописати коментар