середа, 4 жовтня 2017 р.

Бібліотека - світ нових можливостей

Книга - це один з головних засобів навчання, розвитку та душевної насолоди. Спілкування з книгою допомагає оволодіти певними знаннями, прилучає до культурних надбань і цінностей українського народу, його звичаїв і традицій. Читати систематично й осмислено з дитинства навчає школа, а бібліотека допомагає залучати до читання книжок, популяризує нові надходження, розвиває художній смак і самостійність суджень людини.

Студенти першого курсу професійного ліцею завітали на екскурсію в Монастирищенську районну бібліотеку. Завідуюча організаційно-методичним відділом Людмила Пір’ян ознайомила юнаків та дівчат з історією створення районної бібліотеки, її структурою, відділами, запропонувала оглянути роботи учасників клубу за інтересами "Вишиванка", а також рідкісні світлини відкриття бібліотеки у 1978 році, її перших керівників та бібліотекарів. Про роботу відділу комплектування і обробки літератури розповіла Наталя Грицай. Представила унікальні видання, підшивки газети «Шлях колгоспника» (колишня «Зоря»), які зберігаються з 1949 року у відділі єдиного фонду, а також послуги та діяльність свого відділу  Лариса Мішечко. Із структурою районної бібліотеки для дорослих познайомила відвідувачів завідуюча відділом обслуговування Оксана Мартиш. Молодь переглянула книжкові виставки, навчилась працювати з алфавітним та систематичним каталогами, дізналась про клуби за інтересами, які діють при районній бібліотеці. На юнацькому абонементі  Юлія Стецюк презентувала нові видання для цієї вікової категорії, пояснила правила запису до бібліотеки. Завідуюча Інтернет-центру Надія Павлюк розповіла відвідувачам про діяльність свого відділу, правила безпечної роботи з комп’ютером та в мережі Інтернет.
Сучасна бібліотека розвінчує стереотипи, що до неї йдуть просто обміняти книги. Передусім, бібліотека – це інформаційний центр, де завжди є доступ до мережі Інтернет, найновіші книги та періодичні видання України, діють різноманітні клуби за інтересами, щотижня проходять цікаві масові заходи, надаються ксерокопіювальні послуги, виконуються основні завдання функції бібліотеки, а саме – популяризація та збереження фонду. Зусилля бібліотекарів спрямовані на те, щоб кожен читач  мав можливість не тільки безкоштовно читати книги, а й цікаво та пізнавально проводити своє дозвілля, отримувати адресну допомогу на вирішення своїх питань.Тож, запрошуємо усіх бажаючих залучитись до активу користувачів бібліотеки, де кожен знаходить для себе потрібну інформацію. Ми завжди раді зустрічі з Вами і працюємо  для Вас! Ласкаво просимо!







Немає коментарів:

Дописати коментар