вівторок, 21 листопада 2023 р.

Вільні творять майбутнє

 21 листопада Україна відзначає День Гідності та Свободи. Саме цього дня розпочалися дві доленосні для країни події: Помаранчева революція 2004 року та Революція Гідності 2013 року, що стали доленосними віхами незалежної України.
Під час Революції Гідності тисячі українців вийшли на Майдан, щоб відстояти європейський вибір України. Україна показала, що вона держава сильних і сміливих людей. Сьогодні, через десять років, українці вражають світ своїм героїзмом і непохитністю. І сьогодні Україна бореться за те, щоб стати   частиною великої європейської родини, повноправним членом ЄС. Це – те прагнення, з яким в листопаді 2013 року українці і вийшли на Євромайдан. Майдан, що давно виріс у глобальне світоглядне протистояння світлої й темної сили. Той Майдан, що триває досі.
До Дня Гідності і Свободи Монастирищенська публічна бібліотека презентує книжкову виставку-досьє «Ми єдині по духу й по крові», на якій зібрані матеріали, фото, дослідження, інтерв’ю, художня література, що ілюструє вікопомні події нашої історії.
Для юнаків та дівчат гуртожитку Монастирищенського професійного ліцею проведено інформаційну годину «Події року, що стали історичними», на якій розкривався історичний перебіг подій на Майдані, його передумови, причини та наслідки. Ознайомлено з літературою, яка є в фонді книгозбірні, що висвітлює героїчні дні протистояння українського народу проти злочинної влади.
Вже десятий рік Україна веде війну за незалежність, за наш європейський вибір. Сьогодні триває героїчна боротьба українського народу проти рф у повномасштабній війні. Це історичний період героїчної битви, завзятого відвойовування окупованих територій, запеклого протистояння за національну гідність, свободу і правду, за мову та свою ідентичність, за право жити на своїй землі.
Віримо у нашу перемогу! Тримаємо стрій!
Слава Україні! 











Немає коментарів:

Дописати коментар