середа, 22 листопада 2023 р.

Хвилина мовчання пекуча й терпка

 До 90-х роковин Голодомору в Україні 1932-1933рр. для здобувачів освіти 9-Б класу ліцею «Ерудит» (класний керівник Світлана Савченко) в читальній залі Монастирищенської публічної бібліотеки була проведена година пам’яті: «Хвилина мовчання пекуча й терпка». Метою заходу було донесення до юнацтва правдивої інформації про голодомор, його винуватців, жертв та наслідків для України та її народу.
   Восени 1932 року Сталін вирішив використати кризу сільського господарства для розправи з національним рухом в Україні та зміцнення своєї диктатури. Керівництво Української компартії всі злочинні рішення щодо України і масового голоду завзято виконувало, а нерідко, працювало і на випередження, щоб вислужитися і виконати неймовірно завищений план хлібозаготівель. Ніхто в керівництві України не чинив опір тотальному грабунку селянства – конфіскації у нього не тільки насіннєвого зерна, а й усіх продуктів харчування Українців знищували як націю за те, що вони українці – вільний, свободолюбивий, працелюбний народ.
    Пам’ятником безвинним жертвам закатованим голодом хай стане наша пам’ять про минуле, небайдуже ставлення до національної трагедії, що спіткала наш народ у 1932-1933 роках.








Немає коментарів:

Дописати коментар