четвер, 16 листопада 2023 р.

Толерантність. Мистецтво взаємовідносин

16 листопада у всьому світі відзначається Міжнародний день толерантності. Його запровадили у 1996 році (24 роки тому) за рішенням Генеральної Асамблеї ООН. Саме цього дня ЮНЕСКО ухвалило Декларацію принципів терпимості. У Декларації йдеться про рівність усіх людей, незалежно від їхнього віросповідання, етнічної належності чи кольору шкіри.

До Міжнародного дня толерантності Монастирищенська публічна бібліотека підготувала і провела ряд заходів.

На юнацькому абонементі організовано тематичну виставку-звертання: «Складне питання «толерантність»», література якої змушує молодь замислитись над проблемами взаємовідносин.

 Для здобувачів освіти Монастирищенського професійного ліцею (групи №271 і 272) було організовано диспут: «Наскільки ви толерантні?» на якому, в процесі обговорення, юнаки дійшли висновку, що у повсякденному житті толерантність – це не бездіяльність, а активна життєва позиція, суть якої полягає не стільки в тому, щоб терпіти чужий спосіб життя, звичаї, почуття, думки, ідеї, але і визнавати та приймати поведінку, переконання і погляди інших людей, які відрізняються від своїх власних. Толерантність означає, що кожен вільний дотримуватися своїх переконань і визнавати таке ж право за іншими.

Круглий стіл: «Толерантність у повсякденному житті»  організовано спільно з вихователями гуртожитку професійного ліцею. На конкретних випадках, історіях з книг юнаки та дівчата розглядали різні ситуації, шукали шляхи їх вирішення. Так, люди за своєю природою розрізняються за зовнішнім виглядом, соціальним станом, мовою, статтю, поведінкою і цінностями. Ми всі різні, але ми всі рівні. Тож кожна людина має право жити в мирі та зберігання своєї індивідуальності. Толерантність – це здатність людини, спільноти, держави чути і поважати думку інших, невороже зустрічати відмінне від своєї думки. Мир не можливий без терпимості, а розвиток та демократія неможливі без миру.




















Немає коментарів:

Дописати коментар