четвер, 12 жовтня 2023 р.

Незалежність здобувається в бою

В рамках Стратегії національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2020-2025 роки в Монастирищенській публічній бібліотеці відбулася зустріч «Незалежність здобувається в бою» бійців ІІІ Окремої Штурмової бригади зі здобувачами освіти Монастирищенського професійного ліцею.
Наші гості розповіли учасникам заходу про військові будні, ілюструючи розповідь відео з своїх позицій, показали трофеї, які здобули в бою. Акцентували увагу на важливості навчання, вивчення історії, української мови та літератури свого народу як основних складників формування справжнього патріота України. Зізнались, що навіть в окопах, бліндажах багато читають, на основі Шевченківського «Кобзаря» допомагають побратимам освоювати українську мову, книга також допомагає вдосконалювати військове мистецтво. Наголошували молоді про особисту відповідальність за свої вчинки, адже війна – це особливий плацдарм, на якому проявляються як найкращі якості людини, так і найгірші, на необхідності вести здоровий спосіб життя, займатися спортом, тренуватися, щоб завжди бути готовим до захисту своєї країни. Хлопці та дівчата ознайомились з військовою зброєю наших захисників, почули головні і непорушні правила безпеки поводження з нею. Розповіді наших воїнів викликали жвавий інтерес та масу запитань, на які отримали вичерпні відповіді.
Ми щиро дякуємо нашим захисникам, які в нечасті хвилини реабілітації чи відпочинку знаходять час та можливість для зустрічей з молоддю!
Дякуємо за Україну!











 

Немає коментарів:

Дописати коментар