середа, 18 жовтня 2023 р.

Час, коли цементується нація

 28 жовтня Україна відзначатиме День вигнання нацистів з України в 1944 році. Український вимір Другої світової війни – це боротьба на всіх фронтах і театрах воєнних дій: не тільки на Східному фронті, а й у лавах руху опору інших країн, арміях союзників. У вигнанні окупантів брала участь вся Україна: регулярні радянські війська та червоні партизани (разом понад 3 мільйони солдат-українців), національне підпілля на чолі з Українською повстанською армією (близько 100 тисяч вояків) і бійці на усіх інших фронтах світу, що наближали спільну перемогу над Гітлером. Маємо пам’ятати усіх. На жаль, вигнання нацистських поневолювачів не принесло Україні спокою і свободи, а обернулося поверненням комуністичного терору, масовими депортаціями, переслідуванням інакодумців.
     Провести паралелі з минулим і теперішнім, згадати історію та погортати її маловідомі сторінки, відати шану нашим предкам та сучасним воїнам, які захищають нас від агресора, ознайомити молодь з найновішою літературою присвяченою Другій світовій війні мала на меті патріотична година: «Час, коли цементується нація», яка була організована працівниками Монастирищенської публічної бібліотеки для здобувачів освіти професійного ліцею. Хлопці та дівчата послухали розповідь бібліотекаря про страшні події Другої світової війни, названо причини, наслідки та головних винуватців однієї з найжахливіших трагедій ХХ століття, переглянули фільм «Звільнення України від нацистських окупантів 1944 р.».

Досвід боротьби із нацизмом вчить, що війна у кінцевому підсумку закінчується у столиці агресора. Шануймо минуле, пам’ятаймо героїв Другої світової війни, схилімо голови перед пам’яттю мільйонів жертв та допомагаймо Збройним силам України сьогодні. Перемогли нацизм, переможемо й рашизм. Разом до Перемоги!

Слава Україні!

Героям Слава!










Немає коментарів:

Дописати коментар