середа, 9 серпня 2023 р.

Всесвітній день книголюбів

 






Щороку 9 серпня відзначається День книголюбів. Це свято відзначають письменники, поети, літератори та видавці, друкарні і книжкові магазини, бібліотеки і, звичайно, читачі – ті люди, для яких книга створюється.
Саме читачеві присвячений Всесвітній день книголюбів. Книголюби є особливими людьми, адже вони читають так звані «живі» книги.

Сьогодні саме той ідеальний день, коли  варто відкласти гаджет і в черговий раз взяти до рук книгу, приділивши час улюбленому заняттю.

Пропонуємо трохи книжкових приємностей:
Тетяна Белімова «Чужа провина»
      У житті Марусі, як і раніше, є лише одне кохання - її Василь. І, коли він безвісти зникає на фронтах Першої світової, Маруся єдина не вірить у його погибель. Самовіддано чекає на нього, дбаючи про Василеву молодшу сестру та доньку від іншої жінки. А тоді стається нещастя… Суперечка між Марусиним сином Казимиром та більшовиками завершується каліцтвом одного з них. Усі розуміють: ті не простять і їхня помста - питання часу.
Тетяна Белімова «Винуваті люди»
    Хтось міг би позаздрити Марусі, яка стала дружиною поміщика Ясенського. Житиме тепер біля розкоші! Хай і з нелюбом. Час мине, і не згадає про того свого Василя. Однак життя повернеться інакше. Маруся позбутися вдовою, а Василь стане цирковим артистом. Він зійдеться з жінкою, якої ніколи не покохає, але й не покине. А Маруся чекатиме на Василя всю життя. Їх осудять люди, власна совість винесе їм вирок. Зустріч із Василевою дружиною буде останньою краплею для Марусі. Вона втече, присягнувшись, що тепер уже назавжди. Але правда, що наздожене її, змусити повернутись. Та чи востаннє?..
Андрій Кокотюха Серія книг «Київська сищиця»
Хтось любить насолодитись однією книжкою увечері, а хтось бажає розтягувати задоволення і читати цілі серії. Адже до героїв прикипаєш всією душею і хочеться за ними спостерігати як найдовше.
    Чи може жінка щось тямити у слідстві? На початку ХХ століття мало хто відповів би ствердно. Тому ніхто не хотів слухати молоду вдову Анну Вольську. Поліція була певна: смерть Івана Вольського — нещасний випадок. Та Анна знала: це вбивство. Іван саме розслідував серію загадкових самогубств, але хтось намагався прикрити справу і знищити свідків. Анна вирішує продовжити розслідування чоловіка. На її боці — віддана покоївка Христина, авантюристка Роза і репортер Гліб Коваленко. Проти неї — таємна спільнота вбивць і продажні поліцейські чиновники. Анна виявляє картярський клуб, де гравці ставлять на кін власні життя, а отже, впритул наближається до викриття таємного товариства убивць. Однак раптом виявляється: сліди ведуть у протилежний бік...
Дар’я Бура, Євгенія Подобна  «Лютий Лютий 2022»
    24 лютого 2022 року українці прокинулись в іншій реальності: небо розривало ревіння російських винищувачів, на українські міста летіли російські ракети, станції метро перетворились в укриття. В цій новій реальності більше не існувало поняття абсолютної безпеки. 
Перші дні війни були дуже емоційними і страшними. Коли не знаєш, що робити, не встигаєш за новинами. А через ці новини не можеш нічого робити…
Євген Шишацький  «Мандрівка до потойбіччя. Маріуполь»
     Подорож на той світ. Маріуполь - це сповідь водія-волонтера, якому вдалося втекти з окупованих Росією околиць Маріуполя і повернутися на підконтрольну Україні територію. Автор описує справжню подорож до "країни застиглого часу", розповідаючи про людей, чий життєвий вибір і доля привели їх саме туди, а також про свій власний вибір - такий "непродуманий, але усвідомлений".
Це подорож у пошуках своїх рідних. А також у пошуках самого себе. З фаталістичним бажанням отримати новий досвід. Це невигадлива історія про людей, що живуть у воєнний час, чиї долі впливають на спільний для них уклад життя…
Брати Капранови «Справа Сивого»

Любов. Історія. Злочин. Ось три кити, на яких тримається література.

І всі ці кити присутні у романі Братів Капранових «Справа Сивого».

     У Дніпропетровську діє підпільна антиурядова організація. Молодому слідчому доручають зайнятися головним підозрюваним — старим заколотником з великим стажем протизаконної діяльності. Він береться до справи і…

     Здавалося б, класичний детектив. Але уявіть собі, що молодий слідчий — працівник ГПУ, а головний заколотник — видатний історик та археолог Дмитро Яворницький. І зразу все стає догори дриґом. Хто з них насправді є злочинцем? Саме тому автори визначають жанр свого твору як «антидетектив» і не просто, а «історичний, романтичний антидетектив». Романтичний — бо головними силовими лініями сюжету є кохання та старовинні міфи. А історичний — бо за цікавою та заплутаною інтригою читач зможе побачити широку панораму історії степової України, Катеринослава-Дніпра, а також величну постать Дмитра Івановича Яворницького.

      Книжка базується на реальних подіях, так що шалене кохання, батькове прокляття, нерівний шлюб, закляті скарби — усе це не вигадка, а стара правда, підтверджена документами.

 Завітайте до нашої книгозбірні і оберіть книгу для душі.


Немає коментарів:

Дописати коментар