четвер, 24 серпня 2023 р.

Незалежність і суверенітет - ознаки державності

 Сьогодні, 24 серпня громадяни України традиційно відзначають головне свято країни – День Незалежності. У 2023 році свято проходить знову в умовах війни, коли Україні вкотре доводиться відстоювати свою незалежність, суверенітет та право на життя.

Наша держава відстоювала свою свободу і незалежність з давніх часів. Лише за останнє сторіччя в її історії закарбувалося кілька важливих дат. 22 січня 1918 року IV Універсалом Української Центральної Ради була проголошена незалежність України, а рівно через рік відбулось з’єднання Української Народної республіки і Західноукраїнської Народної республіки, а 16 липня 1990 року Верховна Рада України зробила ще один крок на шляху до незалежності, прийнявши Декларацію про державний суверенітет України. 24 серпня 1991 року Верховна Рада прийняла історичний документ — Акт проголошення Незалежності України і створення самостійної Української держави. Те, про що мріяли і за що боролися покоління українців, нарешті здійснилося. Мільйони українців споконвічно мріяли про власну суверенну державу й творили і зберігали все те, що зараз є надбанням української культури.

Наша незалежність оплачена дорогою ціною – великою кількістю життів тих, хто боровся за ідею вільної України зі зброєю у руках і без неї, незліченною кількістю років втраченої свободи тих, хто сидів за неї у таборах та в’язницях. Наша незалежність і сьогодні оплачується життями наших захисників і захисниць, які зупинили навалу і наближають перемогу над російським агресором. 

Українці, з Днем Незалежності всіх нас! Віримо в нашу перемогу, в наших Воїнів, в силу нашого духу! Нехай свято Незалежності духмяним серпневим запахом українського хліба принесе у ваш дім Перемогу і Мир, щастя і добро, порозуміння та згуртованість!

Слава Україні!

Героям Слава!
З Днем Незалежності ми вас вітаємо!
Україну любити щиро бажаємо!
З Богом долати усі негаразди,
Свою волю нікому не дати украсти.
Українську історію бережно знати,
Українською гідність не дати топтати,
Прадідів-козаків тихо шанувати,
Мову, сім'ю, церкву свою захищати!













Немає коментарів:

Дописати коментар