вівторок, 14 березня 2023 р.

Героїчна Україна: від минулого до сьогодення

Кинули дивани, вимкнули новини

І нові події створили самі ,

Хлопці добровольці, ви прийдіть живими!

Хай минають кулі вас у цій війні!

     Щороку 14 грудня в Україні відзначають День українського добровольця – свято справжніх патріотів, героїв,  які з початку подій на сході України у 2014 році пішли на фронт і прийняли удар ворога на себе. Це люди виключно створені із любові до своєї рідної України. Вони – різні за віком, професією, не чекаючи повістки з військкомату, залишивши сім’ї, роботу, стали на захист рідної держави. Бо майбутнє України для них – понад усе.

На виконання Стратегії національно-патріотичного виховання на 2020-2025 роки, з метою розвивати в підростаючого покоління почуття патріотизму, любові до України, поваги і шани до українських добровольців, які першими пішли захищати країну в листопаді 2013 року – лютому 2014 року в читальній залі Монастирищенської публічної бібліотеки спільно з вчителями ОЗЗСО «Монастирищенська спеціалізована школа №5» було організовано патріотичну годину: «Героїчна Україна: від минулого до сьогодення» для здобувачів освіти 9-10 класів. На заході було здійснено короткий екскурс в історію, до перших добровольців – козаків Війська Запорізького, проілюстровано роль і значення Українських січових стрільців, переглянуто відеопрезентацію про добровольчі батальйони України, їх формування в 2014 році, окремих героїв, презентовано книги, які висвітлюють події російсько-української війни 2014-2023 рр. Саме завдяки добровольцям – їхній мужності, відданості національним інтересам і щирому патріотизму вдалося зупинити російського агресора, дати змогу мобілізувати сили в тилу й озброїти армію. Загалом у конфлікті на сході України брали участь майже 40 добровольчих батальйонів. Переважна більшість із них згодом перетворилася на військові частини силових структур.

У кривавих боях з російськими окупантами народжуються нові герої, люди, які сьогодні творять історію своїми вчинками.  Шануємо наших добровольців, захисників, які сьогодні виборюють світле майбутнє для нашої країни. Низько схиляємо голови в жалобі перед пам’яттю загиблих Героїв.

Слава Україні!

Героям Слава!











Немає коментарів:

Дописати коментар