середа, 22 січня 2020 р.

Нам злуку дарував Господь


Нехай же від Дону до сивих Карпат
Живе нероздільна родина
Без рабства, без панства, насильства і  ґрат
Вільна, незалежна Вкраїна!
         22 січня Україна відзначає День Соборності. Збулось довічне прагнення нашого народу! Збулось те, за що страждали, гинули, боролись і вболівали, для чого жили і працювали мільйони українських дочок і синів України – впродовж років, десятиліть, століть… Те, що було провідною зорею для геніїв її духу і що було їхнім непозбутнім болем і тяжкою мукою… Воскресний день настав!
В рамках Стратегії національно-патріотичного виховання на 2020-2025 роки та Концепції національно-патріотичного виховання дітей та молоді Міністерства освіти і науки України до Дня Соборності України в читальній залі Монастирищенської центральної районної бібліотеки відбулась історична хроніка «Акт злуки: відтворення історичної правди»,
на яку були запрошені учні професійного ліцею. На заході перед присутніми були проілюстровані історичні події сторічної давнини, важкий тернистий державницький шлях, який пройшла наша країна, поки здобула свою незалежність і соборність, провели вікторину на знання історії України, ознайомили з літературою представленою на книжковій виставці «Нам злуку дарував Господь». Взявшись за руки учасники зібрання утворили імпровізований ланцюг єднання, що слугував символом єдності українців та зрозуміли, що кожен може безпосередньо впливати на події в країні, працюючи над її об’єднанням.
В професійному ліцеї було проведено годину державності «Яскрава сторінка української історії» Захід було проведено з метою познайомити молодь з історією Дня соборності України, виховувати національну свідомість та почуття гідності бути громадянином України, любові до рідного краю, його історичного минулого і сучасності. Присутні переглянули відеоролик: «День Соборності України», висловили своє бачення на історичні та сучасні події  України, розкрили поняття незалежності, єдності та соборності. 
Вшанування цієї дати надзвичайно важливе для формування у молоді почуття патріотизму, розуміння значення боротьби за територіальну цілісність нашої Батьківщини, а також детальніше знайомство з подіями 1917-1919 років як з важливим етапом державотворення.
 Віримо, що територіальна цілісність України навіки залишиться непорушною. І лише разом в єдності дій та соборності душ ми можемо досягти величної мети – побудови економічно й духовно багатої, вільної й демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки.











Немає коментарів:

Дописати коментар