пʼятниця, 29 листопада 2019 р.

Біда, що поряд


   1 грудня вся світова спільнота відзначає Всесвітній День боротьби зі СНІДом. Цього дня людство згадує про те, яку серйозну загрозу для життя людей несе ця глобальна проблема. Всесвітній день боротьби зі СНІДом став одним із найбільш визнаних міжнародних днів здоров’я і можливістю підвищити рівень обізнаності про це захворювання і його профілактику.
         До Всесвітнього Дня боротьби зі СНІДом, Монастирищенська центральна районна бібліотека підготувала і провела диспут «Як жити, коли СНІД поруч»
для учнів групи №258 (кл. керівник О.Тадєєва) професійного ліцею. Захід мав на меті розширити знання підлітків про небезпеку епідемії ВІЛ\СНІДу, познайомити із заходами, які вживаються для зниження ризику інфікування ВІЛ, шляхами та факторами передачі, правилами уникнення захворювання та виховання толерантного ставлення до ВІЛ-інфікованих. Бібліотекарі книгозбірні Майя Ярмолюк та Юлія Стецюк розкрили перед слухачами ряд проблемних питань, розповіли про відомих людей, які хворіли на цю хворобу, зробили презентацію книги С.Талан «Коли ти поруч» про долю молодої дівчини, яка надавала допомогу постраждалим в автокатастрофі, будучи сама поранена, як вона заразилась ВІЛ, та як у подальшому склалась її доля. Почуте змусило всіх присутніх задуматись про відповідальність за своє життя, про свої вчинки та поведінку. Такі заходи допомагають учням усвідомити всю небезпеку, яку несе СНІД, уберегти себе від  цього страшного захворювання, зробити правильний вибір у житті.
       Проблема епідемії ВІЛ/СНІДу, на жаль, продовжує залишатися актуальною як в Україні так і в цілому світі, тому популяризації здорового способу життя, профілактиці СНІДу приділяється значна увага. Як не прикро, але Україна займає одне з перших місць у Європі за темпами розповсюдження ВІЛ-інфекції. За неофіційними даними, сьогодні в Україні ВІЛ-інфікованими є понад 1 % населення країни. «Хто попереджений – той захищений» - це девіз заходів, які проводяться серед населення, особливо це актуально для молоді.








Немає коментарів:

Дописати коментар