четвер, 21 листопада 2019 р.

З Україною в серці: Революція Гідності


21 листопада Україна відзначає День Гідності та Свободи. В цей день ми вшановуємо патріотизм й мужність наших співвітчизників, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року – лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.
В рамках виконання «Стратегії національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2016-2020 роки» та Державної Програми «Молодь України» на 2016-2020 рр. до Дня Гідності і Свободи Монастирищенською центральною районною бібліотекою було підготовлено та проведено ряд заходів.
Для учнів професійного ліцею було проведено цикл національно-патріотичних заходів. Зокрема, в читальній залі ЦРБ відбувся хронометр Майдану «Україна. Хроніка перезавантаження», в професійному ліцеї відбулось прес-досьє «Криваві події Майдану». Метою проведених заходів було висвітлення подій 2013-2014рр., виховання патріотичних почуттів, героїзму українських захисників: і тих, які полягли на Майдані, і тих, які сьогодні зі зброєю в руках захищають суверенітет України. Жорстокість влади, смертельна  небезпека  не похитнули   ряди тих, хто прагнув для себе, своїх дітей, для України кращого, гідного життя. Відео-презентація «Події, що нас змінили», підготовлена Інтернет-центром районної книгозбірні, про ті непрості і доленосні дні протистояння народу з владою доповнювала  розповідь бібліотекарів. Хвилиною мовчання вшанували присутні загиблих на Майдані і тих, хто загинув в зоні АТО, серед яких є і наші земляки. Хлопці та дівчата відчули себе патріотами України, яким будувати її майбутню долю – вільну, щасливу і гідну. Ми великий народ, який пишається своєю історією, своїми героями.
Відзначаючи  чергову річницю  Революції Гідності в Монастирищенській районній бібліотеці організовано виставку-інсталяцію «Жертовний шлях до мрії», в якій зібрано матеріали, книжкові та періодичні видання, в яких висвітлюються революційні події, біля якої проходять численні бесіди, презентації літератури, діалоги, диспути. Монастирищани мають можливість дізнатись про невідомі факти, висловити свою думку про майбутнє України, обмінятись думками. Шукаючи Європу, ми знайшли Україну. Революція відбулася не лише в політичному житті країни. Вона відбулася у нас самих, у нашій свідомості, в наших серцях. Це був надзвичайно важкий іспит для України, які продемонстрували свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи.
      Дивлячись на нинішнє становище нашої країни, впевнені, що немає такого українця, який би не бажав миру і спокою Україні. Весь народ нашої держави об'єднався проти агресора. Багато чоловіків і жінок мужньо захищають кордони нашої країни. Без сумніву, мине зовсім небагато часу і про захисників нашої держави писатимуть книги, зніматимуть кінофільми – на їх життєвому прикладі виховуватиметься  не одне покоління українців. Бо вони – справжні Герої, які у нерівному двобої протиставили свій патріотизм, відповідальність, життя, безмежну любов до країни, яку ототожнюють зі своїм рідним краєм, найріднішими людьми. Герої не вмирають! Слава Україні! Героям Слава!























Немає коментарів:

Дописати коментар