пʼятниця, 18 жовтня 2019 р.

Осанна осені, осанна…


В читальній залі Монастирищенської центральної районної бібліотеки для дорослих відбулося літературно-музичне свято "ОСАННА ОСЕНІ, ОСАННА" - з нагоди 3-ї річниці заснування на Монастирищині районного літературного об'єднання "За покликом душі".

Свято зібрало в одній залі поціновувачів поетичного слова та прози. Учасники свята переглянули відео про діяльність клубу, підготовлене кіностудією «Промінь» (Марк Романов) та почули розповідь керівника об’єднання Катерини Бульби про ідею створення клубу, її ініціаторів, історію та діяльність. Активну участь у створенні клубу, проведенні його засідань беруть участь працівники районної книгозбірні: організовують тематичні виставки, які ілюструють тематику кожного засідання, готують виступи, інформацію про відомих письменників, історичні підводки до пам’ятних дат, організовують презентації нових видань тощо. Нещодавно бібліотекарями була організована зустріч учасників клубу з українською письменницею Валентиною Розуменко, яка презентувала слухачам свою книгу «Нескорені».
Кількість учасників сьогодні нараховує 31 особу. За роки свого існування, митці можуть похизуватись не лише тим, що їхнього полку прибуває, а й тим, що вони є активними учасниками мистецько-культурного життя краю. Головним досягненням можна вважати випуск 19 збірок як індивідуальних, так і колективних. Світ побачили роботи Євгенії Комар «Вірші із безсоння ночей», Галини Мельник «Я проста на цій землі людини», Лесі Томченко «За покликом душі», Марини Калінчук, Василя Бирка, Віктора Клименка, Антоніни Навроцької, Вікторії Бондаренко, Петра Семеруня, Тетяни Томченко, Федора Бойка, Віктора Златовецького тощо.
Головним гостем свята став Микола Архипович Доскоч, наш  земляк із Дубрівки - відомий  на Черкащині та в Україні поет, письменник, казкар, журналіст. В творчому доробку – велика  кількість виданих збірок, які він презентував увазі учасників зібрання, читав уривки своїх віршів, поезій. Учасники зібрання також порадували черкаського гостя своїми поезіями. Вірш Катерини Бульби «Вже відцвіли осінні небеса», що супроводжувався показом слайдів та музикою – залишив тремтливо-щемливий осад в душі. Зустріч пройшла в душевній теплій атмосфері.













Немає коментарів:

Дописати коментар