четвер, 17 жовтня 2019 р.

Ми боремось за українську землю

17 жовтня, в рамках тижня Захисника України, в Цибулівському ЗЗСО І-ІІІ ступенів відбулася зустріч старшокласників з бібліографом Монастирищенської районної бібліотеки Галиною Тимошенко, яка презентувала нове видання двох книг Валентини Розуменко «Нескорені».

Спливає п'ятий рік війни на Сході України, залишаючи по собі руїни, гірку печаль, злидні, біженців, кровопролиття та тисячі поранених та вбитих. Атовці, мужні кіборги, волонтери, воїни добровольчих батальйонів знаходять сили, щоб захистити незалежність та територіальну цілісність держави. Там, на війні, народжуються нові поезії, пісні, документальні хроніки, оповідання та збірки, висловленні любов’ю до рідної землі, пройняті ненавистю до бойовиків. Пам’ять про героїв-захисників ніколи не вмре! Допоможуть зберегти її на довгі роки і книги Валентини Розуменко «Нескорені».
Г.М.Тимошенко розповіла школярам про жорстокі реалії та трагічні наслідки російської агресії, що спричинила кровопролитну війну на Сході України, приклади жертовності і героїзму воїнів-захисників, які пройшли крізь пекельні горнила Дебальцевого, Ілловайська, Донецького аеропорту, Степанівки, Світлодарської дуги та інших «гарячих точок». Обидві книги написані автором на основі розповідей воїнів АТО та документальної хроніки. В них містяться поезії та реальні історії патріотів, високі зразки мужності, сили духу, самопожертви тих, хто віддав своє здоров’я та життя за свободу й незалежність України, а також зібрана інформація про подвиг та відвагу героїв Монастирищини, зокрема про Романа Возного, Анатолія Скригонюка та 23 річного бійця 30-ї окремої механізованої бригади, який загинув у бою 31 січня 2015 року Руслана Нищика.
В ході заходу учні переглядали відеоматеріали про героїчні подвиги воїнів АТО, запалювали свічки пам’яті та згадували імена загиблих.









Немає коментарів:

Дописати коментар