вівторок, 22 жовтня 2019 р.

Україна – демократична держава


"Демократія – жахлива річ, але нічого кращого
 людство поки що не придумало" 
                          Вінстон Черчилль
Досвід світової історії неодноразово доводив: демократія – найбільш гнучкий, життєздатний політичний режим та такий, що відповідає волі людей.
Монастирищенська центральна районна бібліотека підготувала і провела ряд інформаційних заходів об’єднаних тематикою «Україна – демократична країна», які відбулись для учнів 9-х класів ліцею «Ерудит», 10-х класів спеціалізованої школи №5 та ряду груп професійного ліцею.
Бібліотекар розповіла слухачам про те, що демократія живе в Україні споконвіків. Корінням своїм ідеї свободи суспільства та особистості уходять в глибоке історичне коріння, в традиції Дикого поля та народу скіфів. Україна є демократичною державою за формою, з тих пір, як здобула незалежність, має демократичну конституцію, вільну пресу, багатопартійність. Стати насправді демократичною країною, яка захищає інтереси людей, а не вузького кола політиків, правдиво відображає людські настрої – саме таке завдання стоїть перед нашою Батьківщиною і її керівництвом сьогодні. Цей шлях непростий і тернистий, але цілком досяжний. Достатньо подивитися на приклади Японії чи Південної Кореї, в яких традиції демократії були зовсім відсутні, і переконатися – не буває антидемократичних народів чи країн, бувають антидемократичні уряди. Тому коли мова йде про державу під назвою Україна, яка є однією з найбільших держав Європи, яка має історичні демократичні традиції, яка має толерантну та гуманістичну культуру, сумніву не існує – будучність України пов'язана виключно з демократичним режимом. На заході молодь мала можливість переглянути відео-презентацію «Україна – шлях до демократії», підготовлену Інтернет-центром районної бібліотеки.





Немає коментарів:

Дописати коментар