четвер, 11 квітня 2019 р.

2019-й – Рік Китаю в Україні


Україна і Китай… Ці дві країни започаткували своє знайомство ще у часи існування Київської Русі завдяки відомому Великому шовковому шляху, який частково проходив і територією нашої держави. З тих пір минуло багато часу і сьогодні відносини України і Китаю мають більш глибокі та всебічно розвинуті стосунки. Китай – одна з найцікавіших і найзагадковіших країн на планеті. Вона притягує не тільки своїми численними культурними традиціями, але й безліччю таємниць і загадок. 2019 рік оголошено роком Китаю в Україні. Україна і Китай відзначають 25 років встановлення дипломатичних відносин і виходять на новий, стратегічний рівень взаємодії, який передбачає реалізацію спільних проектів.
Виконуючи Програму Уряду щодо реалізації цих проектів в Монастирищенській центральній районній бібліотеці організована виставка-інсталяція «Китай: знайомство зблизька».
Підібрані матеріали знайомлять з візитівкою держави, з невичерпністю культурних традицій, з особливостями китайського характеру, з історичними пам’ятками та маловідомими фактами, літературою китайських письменників. Китай – скарбниця історичних пам’яток, що належать одній із найстаріших цивілізацій світу: Заборонене місто, Велика китайська стіна, Теракотова армія тощо. Усі ці всесвітньо відомі пам’ятки – гордість Китаю. Саме культура і література допомагають зрозуміти іншу людину і іншу країну. Тож запрошуємо поринути у цю загадкову, цікаву та дивовижну Піднебесну разом з книгами, які представлені на виставці. Районною бібліотекою для учнів 11-Б класу спеціалізованої школи №5  було підготовлено та проведено інтелектуальний марафон  «Китай: відомий і невідомий». Під час заходу старшокласники дізнались багато цікавого про цю країну, чим вона унікальна,  переглянули відео-презентацію про визначні культурні місця Китаю та її найвідоміших письменників. Обговорюючи почуте,  виник жвавий диспут щодо  перспектив вивчення китайської мови, навчання в цій країні за програмою обміном студентів та інші питання. Мільярдний Китай – країна з унікальними тисячолітніми традиціями, самобутніми культурно-історичними пам’ятками, чудовими ландшафтами. Китай залишається багатонаціональною державою, а його культура – багатогранною і поліфонічною.










Немає коментарів:

Дописати коментар