понеділок, 22 квітня 2019 р.

Природа – джерело краси і натхнення


22 квітня – Всесвітній День Землі, свято єднання народів планети у справі захисту навколишнього середовища і збереження тих багатств і природних ресурсів, якими наділила нас природа.
Вперше День Землі був відзначений у 1970 році, і з того часу його проводять щороку 22 квітня. Це свято чистої Води, Землі й Повітря, яке має на меті об’єднати людей планети для захисту навколишнього природного середовища, привернути увагу до екологічних проблем нашої планети. Цей день – нагадування про екологічні катастрофи, день, коли кожна людина має можливість замислитися над тим, що вона може зробити для розв’язання екологічних проблем.
Людина і природа… Філософи, поети, художники усіх часів і народів віддали данину цій вічній і актуальній темі. Та ніколи вона не стояла так гостро, як у наші дні, коли загроза екологічної кризи, а може й катастрофи, нависла над людством і проблема екологізації матеріальної і духовної діяльності людини стала життєвою необхідністю.
До Всесвітнього Дня Землі, задля  інформування молоді про стан екології, про необхідність її збереження, дбайливого ставлення, вирішення екологічних завдань, відродження традицій українського народу щодо шанобливого ставлення до навколишнього природного середовища Монастирищенською центральною районною бібліотекою була проведена екологічна мандрівка «Природа – джерело краси і здоров’я»
для учнів професійного ліцею. Сьогодні найголовнішою проблемою людства є проблема виживання, проблема, що стосується кожної людини, кожної істоти на землі. Ніякі блага цивілізації не замінять нам чистого повітря, прозорих водоймищ, вільних від шкідливих домішок продуктів харчування та води. Разом з тим серед населення, особливо молоді, спостерігається низький рівень екологічної культури, екологічної свідомості, формування яких починається з раннього дитинства і продовжується все життя. Що ж потрібно знати, як слід діяти, щоб зберегти екологічну чистоту нашої Землі, що може зробити кожен з нас – ці питання обговорювались під час заходу. На юнацькому абонементі організовано виставку-перегляд «Відкрита долоня моєї Землі».
Проведенні заходи мають єдину мету – допомогти змінити своє ставлення до природи. Без виховання екологічного світогляду молоді вирішити екологічну проблему неможливо. Людина і суспільство повинні докорінно змінити своє ставлення до природи та її ресурсів. Працівники бібліотеки різними формами і методами бібліотечної роботи пробуджують у читачів інтерес до розкриття багатогранних цінностей природи, екологічного світогляду. Краса лісів, чистота води залежить від кожного з нас. Любіть нашу землю! Бо тут ви живете, тут живуть ваші рідні, близькі, друзі. Бо у любові – сенс життя!


Немає коментарів:

Дописати коментар